Doorzoek volledige site
13 februari 2015 | QUINTEN EVENS

Behangpapiercollectie Khrôma in nieuw kleedje

Illustratie | Masureel
Illustratie | Masureel
Illustratie | Masureel

De luxueuze behangpapiercollectie Khrôma krijgt een update. Toccata heet het nieuwste vlaggenschip en fabrikant Masureel opende alle technologische registers voor de nieuwe collectie.

Behangpapieren als Jive, Swing en Tango krijgen in die collectie een unieke insteek: “Fluweel, goud, metaal, het mag allemaal," typeert fabrikant Masureel. Enerzijds staat een luxueus en een gesofisticeerd uiterlijk centraal. Tegelijk krijgt de collectie een modern accent: metaaltinten als lichtzilver of kopergloed geven de klassieke Toccata een frisse noot. 

 

Flocktechniek

Voor die ietwat tegenstrijdige en complexe opdracht kon fabrikant Masureel, waaronder het merk Khrôma al tien jaar huist, beroep doen op de nieuwste technologie. 

Onder andere parelmoer- en glittertechniek werden gecombineerd voor de verschillende behangpapieren. Tegelijk gebruikte Masureel de flocktechniek - de eerste keer in de geschiedenis van Khrôma. De papieren krijgen met die techniek een speciale touch en reliëf.

 

Belgisch

Dat de Toccata niet van Bach maar van België is, wil Khrôma graag benadrukken. Het gloednieuwe en hoogtechnologische machinepark dat werd gebruikt, bevindt zich in het West-Vlaamse Hulste. Met behulp van dat vakmanschap wil Khrôma zich richten tot interieurliefhebbers en fijnproevers van de wandbekleding. 

GERELATEERDE DOSSIERS