Doorzoek volledige site
19 februari 2015 | HANNE GOOSSENS

Grote belangstelling voor NAV-infosessie over kleurgebruik

NAV infosessie Illustratie | NAV

Doordat architecten steeds vaker de vraag krijgen om de lijn van de architectuur door te trekken tot in het interieur, besloot de Vlaamse architectenorganisatie NAV een infoavond te organiseren daaromtrent. De sessie, genaamd Spelen met Licht en Kleur, werd een succes.

Het juiste kleurgebruik zorgt voor de finishing touch van het ontwerp. NAV ervoer een groeiende interesse bij architecten inzake hoe men de juiste kleuren en de passende techniek kiest of hoe men een kwantitatieve uitvoering van de schilderwerken garandeert. De architectenorganisatie heeft daarom de infoavond Spelen met Licht en Kleur georganiseerd, waar ruim vijfhonderd geïnteresseerden inspiratie kwamen opdoen. De sessie belichtte niet alleen de technische aandachtspunten, maar wakkerde ook volop de creativiteit van de deelnemers aan.

 

Dagverloop

Architectuur Nathalie Verdonck startte de infosessie met een analyse van de ruimte en de gebruiker om zo de effecten van kleur te bepalen. Vervolgens lichtte ingenieur Wim Van de Sande de Technische Voorlichting 249 toe voor een goede uitvoering van schilderwerken. Tenslotte stelde architect Peter Vermeulen de praktijkoplossingen van de partners Sto, Boss Paints, Saint-Gobain, Delta Light, Sikkens en Gyproc voor.

De infoavond vond plaats op 27 januari in Antwerpen, op 3 februari in Wevelgem, op 5 februari in Nazareth en op 12 februari in Heusen-Zolder. 

GERELATEERDE DOSSIERS