Doorzoek volledige site
08 mei 2015 | HANNE GOOSSENS

Gezocht: eigenaars van energiezuinige woningen

Voor zijn opendeurweekends  op 7, 8, 11, 14 en 15 november is Bond Beter Leefmilieu op zoek naar ervaren en energiebewuste bouwheren die tijdens Ecobouwers Opendeur hun woning willen openstellen voor bezoekers en hun verhaal over de bouw of verbouwing willen doen. De grootte van de groep en het tijdstip kan men zelf bepalen.

Ecobouwers Opendeur

Bond Beter Leefmilieu organiseert jaarlijks de Ecobouwers Opendeur. Dit jaar zijn er twee opendeurweekends, 7 en 8 november en 14 en 15 november, en een opendeurdag op woensdag 11 november. Het doel is om kandidaat-(ver)bouwers in contact te brengen met ervaren en energiebewuste bouwheren. Daarvoor zoeken ze eigenaars van energiezuinige en duurzame huizen, zoals een passiefhuis of een lage-energiewoning. De bedoeling is dat zij hun woning tijdens één of beide campagneweekends openstellen voor bezoekers en hun bouw- en woonervaringen delen. Wanneer de bezoekers langskomen en hoe groot die groep is, kan de bewoner van het huis zelf bepalen.

Indien u interesse om uw energiezuinige woning open te stellen voor publiek of indien u een kennis hebt die eventueel interesse zou hebben, kan u de organisatie contacteren op www.ecobouwers.be of via jurgen.naets@bblv.be. Inschrijven kan tot 1 augustus. 

GERELATEERDE DOSSIERS