Doorzoek volledige site
15 januari 2016 | JOOS NEVEN

The Box-congres informeert over stijgend belang van bouwschil

Isolatieproducent Unilin slaat de handen in elkaar met Renson, Soudal, Sapa, AGC, en SBM voor het EPB-congres The Box op 4 februari 2016. De impact van de bouwschil op het K-peil van gebouwen vormen de rode draad van het programma. De organisatie wil bouwheren tips aanreiken om binnen het wettelijke kader toch compact te bouwen zonder in te boeten aan architecturale creativiteit.

Case studies

Het uiteindelijke K-peil van een gebouw wordt meer en meer berekend aan de hand van de isolatiewaarde van de buitenschil. Het programma buigt zich daarom over de vraag hoe bouwheren best kunnen omgaan met dit ‘next generation’ K-peil. Daarnaast zullen de sprekers aan de hand van cases, zowel in nieuwbouw als renovatie, tonen wat goede thermische isolatie, de juiste keuze van raamprofielen en beglazing, de mate van luchtdichtheid in combinatie met buitenzonwering en correct ventileren kunnen doen voor dit nieuwe K-peil.

 

Expertise en ervaring

Op het congres komen onder andere Luc Dedeyne (energieconsultant, EPB-verslaggever), Dr. Ir. Peter Wouters (Directeur Ontwikkeling en Valorisatie van WTCB), en Dr. Ir. Philippe Samyn (Philippe Samyn en Partners) een woordje uitleg geven rond het belang van de buitenschil. De partners geven ten slotte elk een productspecifieke oplossing van elk 10 minuten.

 

Praktisch

  • Locatie: BIM Brussel (Tour & Taxis), Havenlaan 86c/3002, 1000 Brussel
  • Datum: 4 februari 2016
  • Inschrijving: gratis

 

Het volledige programma vindt u hier.