Doorzoek volledige site
07 augustus 2014 | KARI FEYS

Architectenseminarie Autumn School

In tegenstelling tot nieuwbouwprojecten zijn er geen regels van overheidswege voor verbouwingen. Met oog op de regeling vanaf 2021 doen architecten die nu aan een renovatieproject beginnen er echter goed aan te kiezen voor een energiezuinige aanpak. Wat dat precies inhoudt, wordt uitgelegd op 18 september tijdens het architectenseminarie Autumn School, het jaarlijks seminarie van Isover en Saint-Gobain Glass.

Energiezuinig en duurzaam renoveren

Het thema van de Autumn School dit jaar is energiezuinig en duurzaam renoveren. Wat dat precies impliceert, lichten een aantal vooraanstaande architecten toe aan de hand van concrete cases. Bovendien stellen ze op het seminarie een aantal projecten voor die deze zienswijzen toepassen. Op het programma staan onder andere toespraken van Jo Coenen van JCAU en en Bart Demeestere van Architecten Demeestere + Garmyn & Partners. Jo Vandebergh van Ertzberg zal het project Tweewaters Leuven, de eerste duurzame stadswijk van Europa, toelichten. Verder bewijst denc!-studio's Bart Cobbaert dat een eengezinswoning renoveren tot bijna-nulenergie minder moeilijk is dan gedacht aan de hand van het project Futurfantastic. Ook Sebastian Moreno-Vacca komt aan het woord. Hij legt uit hoe A2M de oude brasseriën Belle-Vue omvormde tot een lage-energiehotel.

Praktisch

Het architectenseminarie Autumn School richt zich exclusief tot vakmensen en bevindt zich in The International Auditorium en lobby in Brussel. Op de website kunnen geïnteresseerden het definitieve programma en een routebeschrijving vinden. Deelname is volledig gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via het inschrijvingsformulier.