Doorzoek volledige site
10 oktober 2014 | KARI FEYS

Website Iedereen Ben gelanceerd

Op de website kunnen geïnteresseerden terecht voor alle informatie over Bijna-EnergieNeutraal bouwen.
Op de website loodst coach Ben bezoekers doorheen de verschillende stappen om hun woning BEN te maken.

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Europa Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn, maar energiezuinig bouwen is ook nu al mogelijk. Met BEN-bouwen is je woning later meer waard en zie je al meteen het verschil in je energiefactuur. Bovendien krijgen BEN-bouwers aanzienlijke financiële ondersteuning. Alle informatie staat op de nieuwe website http://www.iedereenben.be/.

Ook vandaag al BEN

BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Dat komt omdat de energie die nodig is voor deze taken hoofdzakelijk voortkomt uit groene energiebronnen. Alhoewel bouwen volgens de BEN-norm pas vanaf 2021 verplicht is voor nieuwbouwwoningen, zijn BEN-woningen vandaag al perfect haalbaar en betaalbaar dankzij de huidige technologieën. Wie ervoor kiest om Bijne-EnergieNeutraal te bouwen, krijgt bovendien aanzienlijke financiële ondersteuning. Dat omvat een eenmalige premie van 2300 euro via de netbeheerder en vijf jaar lang 100% korting op de onroerende voorheffing. Verder zijn er al twee banken die een voordelig BEN-krediet aanbieden.

Coach Ben

De praktische overstap naar BEN-bouwen is niet zo groot, want een deel van de eisen voor zulke woningen zijn ook nu al van kracht. Op de website http://www.iedereenben.be/ kunnen geïnteresseerden terecht voor alle informatie over Bijna-EnergieNeutraal bouwen. Coach Ben loodst bezoekers doorheen de verschillende stappen om hun woning BEN te maken: van dak en vloeren, buitenmuren, glas, ramen en deuren tot verwarming en hernieuwbare energie. Bij elke stap geeft coach Ben overzichtelijke informatie over wettelijke vereisten, verdelers, mogelijke oplossingen enzovoort. Via de website kunnen geïnteresseerde verbouwers zich ook inschrijven op een wekelijkse nieuwsbrief waarin coach Ben iedereen met bouwplannen vijftien weken lang tijdens het bouwproces op weg helpt. Ook op de Facebookpagina van Iedereen Ben kunnen mensen terecht voor nuttige tips & tricks.