Doorzoek volledige site
Dossier

Eren & citeren

Nelissen Steenfabrieken nodigt architecten uit op artistiek, architecturaal én gastronomisch event

Nelissen Steenfabrieken nodigt architecten uit op artistiek, architecturaal én gastronomisch event

07-11-2019 Het nieuwe gebouw van Nelissen: architecturaal een voltreffer. Op dinsdag 3 december heeft u de kans om de bijzondere showroom te ontdekken tijdens een gratis inspiratie-event. Als surplus krijgt u een panelgesprek over kunst&design versus architectuur, de boekvoorstelling van Eren&Citeren en de onthulling van een kunstwerk van Koen Vanmechelen voorgeschoteld. Reden te over om af te zakken naar Kesselt. Inschrijven kan hier. 

'Eren & Citeren' van Filip Canfyn verkrijgbaar in de boekhandel (WIN een exemplaar)

'Eren & Citeren' van Filip Canfyn verkrijgbaar in de boekhandel (WIN een exemplaar)

20-09-2019 Filip Canfyn, ingenieur-architect en huiscolumnist van architectura.be, heeft een nieuw boek uitgebracht in samenwerking met Redactiebureau Palindroom. In ‘Eren & Citeren’ bespreekt Canfyn in zijn typische stijl een twintigtal belangrijke Belgische architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die ook iets te zeggen hadden (of nog steeds hebben). Kortom, architecten met een visie. Enkele illustere voorbeelden: Victor Horta, Henry van de Velde, Leon Stynen, Renaat Braem, Luc Deleu, Leo Van Broeck, Jo Crepain, Paul Robbrecht, Laurent Ney…  Een handig ‘vestzakboekje’ vol citaten om in te struinen. ‘Eren & Citeren’ werd eerder dit jaar voorgesteld op Architect@Work, maar is binnenkort ook in de boekhandel verkrijgbaar. Wie niet langer kan wachten, kan nu al een exemplaar bestellen door te mailen naar info@architectura.be. Voor enkele geluksvogels vallen er ook boeken te winnen.

Vier architecten eren hun inspiratiebronnen

Vier architecten eren hun inspiratiebronnen

19-09-2019 In ‘Eren & Citeren’ zet Canfyn een twintigtal belangrijke Belgische architecten in de bloemetjes, die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die ook iets te zeggen hadden (of nog steeds hebben). Het leek ons dan ook niet meer dan gepast om tijdens de officiële voorstelling van het boek eerder dit jaar op Architect@Work te peilen naar de inspiratiebronnen van enkele collega-architecten, met name Bart Cobaert (DENC!-STUDIO), Niklaas Deboutte (META architectuurbureau), Luc Vanhout (Architects in Motion) en Kaatje Spapen (DMOA).

Ga naar Bits&Bytes van NAV en ontvang een gratis exemplaar van ‘Eren & Citeren’ dankzij KUBUS

Ga naar Bits&Bytes van NAV en ontvang een gratis exemplaar van ‘Eren & Citeren’ dankzij KUBUS

14-05-2019 Welke tools, apps en software zijn voor uw kantoor van nut? En is uw IT-infrastructuur voldoende uitgerust? Op de praktijkmarkt Bits&Bytes van NAV kan u de meest innovatieve en praktische digitale tools voor dagelijks gebruik op het architectenkantoor en de werf ontdekken. Standhouder KUBUS biedt bezoekers van zijn stand een gratis exemplaar van Eren&Citeren aan, zolang de voorraad strekt.

‘Eren & Citeren’ gelanceerd op Architect@Work

‘Eren & Citeren’ gelanceerd op Architect@Work

10-05-2019 Op Architect@Work werd donderdag 9 mei het boek ‘Eren & Citeren’, de nieuwste worp van Filip Canfyn (ingenieur-architect en huiscolumnist van architectura.be), gelanceerd. In combinatie met een online quiz wisselde Filip Canfyn tijdens de voorstelling van gedachten met een panel van architecten, bestaande uit Bart Cobaert (DENC!-STUDIO), Niklaas Deboutte (META architectuurbureau), Luc Vanhout (Architects in Motion) en Kaatje Spapen (DMOA).

1.000 gratis exemplaren Eren & Citeren van Filip Canfyn voor bezoekers A@W

1.000 gratis exemplaren Eren & Citeren van Filip Canfyn voor bezoekers A@W

11-04-2019 Filip Canfyn, ingenieur-architect en huiscolumnist van architectura.be, brengt een nieuw boek uit, in samenwerking met Redactiebureau Palindroom. In ‘Eren & Citeren’ bespreekt Canfyn in zijn typische stijl een twintigtal belangrijke Belgische architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die ook iets te zeggen hadden (of nog steeds hebben). Kortom, architecten met een visie. Enkele illustere voorbeelden: Victor Horta, Henry van de Velde, Leon Stynen, Renaat Braem, Luc Deleu, Leo Van Broeck, Jo Crepain, Paul Robbrecht, Laurent Ney…  Een handig ‘vestzakboekje’ vol citaten om in te struinen. ‘Eren & Citeren’ wordt voorgesteld donderdag 9 mei om 18 uur op Architect@Work. Iedereen die zich inschrijft voor de beurs kan zich aanmelden voor een van de duizend gratis exemplaren die worden uitgedeeld in de standen van de sponsors: Delabie, Abet Laminati, Reynaers Aluminium, ARCHICAD by Focus-IT (KUBUS) en Renson.