Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Bewuste keuze voor EQUITONE bij renovatie basisschool

Bewuste keuze voor EQUITONE bij renovatie basisschool

14-01-2021 Toen basisschool De Hoeve uit Hoevelaken (Nederland) op zoek ging naar een architect voor de renovatie van de school, kwam de directie al snel uit bij architect Martien Van Vliet van Bureau Bos. Het architectenbureau heeft meer dan een halve eeuw ervaring in diverse sectoren, waaronder ook het onderwijs. Van Vliet en basisschool De Hoeve sloegen de handen in elkaar voor een topproject. Ook voor EQUITONE was een mooie rol weggelegd in dit verhaal.

Ursulinenhof geeft Hasseltse binnenstad extra ademruimte

Ursulinenhof geeft Hasseltse binnenstad extra ademruimte

13-01-2021 Het gaat hard voor Hasselt. Na recente toprealisaties als het nieuwe stadhuis, Campus Hast en Quartier Bleu mocht de Limburgse hoofdstad onlangs ook het Ursulinenhof (a2o-architecten) verwelkomen, een residentieel complex met 104 assistentiewoningen, een ‘grand café’, een ruime ondergrondse parking en tal van ondersteunende diensten. Twee gescheiden volumes met een markante volumetrie en een dito dak- en gevelafwerking – enerzijds karakteristieke baksteenarchitectuur, anderzijds koperen shingles – vormen samen één iconisch geheel en geven de binnenstad een nieuw elan.

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijk en duurzaam staaltje architectuur

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijk en duurzaam staaltje architectuur

13-01-2021 Na een geslaagde publiek-private samenwerking opende Residentie ‘La Vallée du Hoyoux’ in Hoei (BE) in november 2019 haar deuren. Op een verlaten industrieel terrein verrees een veelzijdig complex met een woonzorgcentrum, assistentiewoningen, een afdeling gespecialiseerde zorg, winkels en parkeerplek. Het geheel kreeg een verfijnde, aantrekkelijke en duurzame architectuur. Vanuit die optiek opteerden de ontwerpers haast vanzelfsprekend voor Rockpanel gevelpanelen.  

Uitbreiding school Everheide in harmonie met de wijk

Uitbreiding school Everheide in harmonie met de wijk

06-01-2021 De kleuter- en basisschool in Everheide startte dit schooljaar met een nieuwe look en een uitgebreide capaciteit, een project ontworpen door &sens Architectes. De unieke ligging op de hoek van een woonblok midden in een residentiële wijk in Evere vraagt om een aangepast ontwerp in harmonie met de buurt. Zo zat de uitdaging niet enkel in de uitbreiding van de capaciteit van de school met behoud van privacy en veiligheid voor de leerlingen, maar ook om een gebouw te creëren dat qua uitstraling en faciliteiten werkt voor de buurtbewoners. Het resultaat is een ruime, speelse en moderne school op maat van de kinderen, met voorzieningen en ruimte voor extra activiteiten. Sto, expert in gevelisolatiesystemen- en bekledingen, leverde het duurzame isolatiesysteem en de baksteenstrippen voor de opvallende, gebogen gevel. Het project werd geselecteerd als laureaat voor Be.exemplary 2017.

Groen primeert in filosofie en uitstraling van bio-ecologisch kantoorgebouw

Groen primeert in filosofie en uitstraling van bio-ecologisch kantoorgebouw

06-01-2021 De Turnhoutsebaan in Borgerhout is sedert enkele jaren een opvallende eyecatcher rijker waarin de kleur groen de hoofdrol speelt. Mundo-a is een project dat zich onderscheidt van de appartementsgebouwen in de straat, want in dit passief gebouw primeert de bio-ecologische gedachte. Het maatschappelijk bewustzijn van de bouwheer en huurders is doorgetrokken in de architectuur, gerealiseerd door B-architecten, dankzij het gebruik van ecologische materialen. De keuze voor de groene dakpan Koramic Vlaamse Pan 401 sluit niet alleen naadloos aan bij die filosofie, maar bezorgt het pand ook zijn typerende en stijlvolle groene smoel.

Hoge weersbestendigheid gecombineerd met de uitstraling van een houten gevelbekleding

Hoge weersbestendigheid gecombineerd met de uitstraling van een houten gevelbekleding

04-01-2021 “Voor een kleine stad als Dopiewo geeft een nieuwe middelbare school extra accent aan het belang van de stad als het centrum van de ‘gmina’ – zoals gemeenten hier in Polen worden genoemd”, vertelt bart kosinski, de Area Account Manager van Trespa. Dopiewo ligt zo’n 12 km ten westen van Poznan in het westelijke deel van Polen. “Toen het project een paar jaar geleden in gang werd gezet, waren de ambities dan ook groot. de gemeenteraad wilde dat haar gloednieuwe school een duidelijk statement zou maken. Het moest in één oogopslag uiting geven aan de centrale rol die ze zou spelen in het lokale onderwijssysteem.”

Dekton® van Cosentino siert zuidgevel ’t Hooghe Huys

Dekton® van Cosentino siert zuidgevel ’t Hooghe Huys

14-12-2020 Wie vandaag De Singel (R10) richting Antwerpen Zuid neemt, kan er niet naast kijken. De grondig gerenoveerde zuidgevel maakt van residentie ’t Hooghe Huys opnieuw een eyecatcher dankzij 1.000 m² Dekton® Danae gevelpanelen van Cosentino, toonaangevend producent van unieke en innovatieve oppervlakken. In opdracht van VME Brederodestraat 184 kwam het project in handen van het Antwerpse bureau Stramien architecten, dat gedurende het hele project werd bijgestaan door ingenieursbureau Gevelinzicht. “Het is een absolute primeur voor ons land dat dit materiaal in een project van deze omvang werd gebruikt”, klinkt het.

Sculpturale ALUCOBOND®-gevel als knipoog naar groen karakter van studententoren Bro Upkot

Sculpturale ALUCOBOND®-gevel als knipoog naar groen karakter van studententoren Bro Upkot

09-12-2020 De Gentse skyline is met Bro Upkot een blikvanger rijker. Met zijn 62 meter is het de hoogste studentoren van Vlaanderen. De gigant die vlak naast de R4 ligt, telt 19 verdiepingen en herbergt meer dan 300 studentenkamers. Bouwheer Upgrade Estate schakelde voor het ontwerp Archipl Architecten en Studio Basta in. Zij zetten sterk in op de verzoening van het inherent repetitieve karakter van een torengebouw met een flexibele indeling en een uniek, gevarieerd gevelontwerp. De gevelafwerking met ALUCOBOND® PLUS doet denken aan een uitvergroot stuk boomschors.

Een dynamisch getrapt volume met ALUCOBOND®-gevelpanelen voor Het Nieuwe Dorp in Arnhem

Een dynamisch getrapt volume met ALUCOBOND®-gevelpanelen voor Het Nieuwe Dorp in Arnhem

08-12-2020 De woongemeenschap voor mensen met een beperking ‘Het Dorp’ kwam er in 1962 in Arnhem na een grote inzamelingsactie op televisie. In de bijzondere wijk in een parkachtige omgeving kunnen de bewoners zo zelfstandig mogelijk leven. Vijf decennia later is het Dorp aan een gefaseerde vernieuwing toe. Eerste stap: het nieuwe appartementencomplex ‘Het Nieuwe Dorp’ met 36 zorgwoningen naar een niet-alledaags ontwerp van het architectenbureau Doepel Strijkers.

Al 10.000 m² gevel opgetrokken met Facadeclick

Al 10.000 m² gevel opgetrokken met Facadeclick

07-12-2020 Het voorbije halfjaar werd al 10.000 m² aan gevel geplaatst met de circulaire baksteen van Facadeclick. Niet in eengezinswoningen – dat zouden er dan zo’n veertig zijn – maar wel in tien grotere gebouwen, zeven in België en drie in Nederland. Nog eens hetzelfde aantal vierkante meters ligt op de tekentafel bij projectontwikkelaars. “Ons product wordt vooralsnog vooral toegepast in grote projecten”, vertelt Jasper Vandenbempt, die Facadecklick samen met zijn vader oprichtte. “Particulieren die één keer in hun leven een huis zetten, houden het liever bij de bekende gelijmde of gemetselde baksteen.” Facadeclick sloot inmiddels een akkoord om zijn circulaire baksteengamma uit te breiden.

446 resultaten gevonden