Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

CUPA PIZARRAS presenteert COLORS, het nieuwste CUPACLAD-designconcept dat de leistenen gevel in de kijker zet.

CUPA PIZARRAS presenteert COLORS, het nieuwste CUPACLAD-designconcept dat de leistenen gevel in de kijker zet.

05-10-2020 Zijn blauwachtige tint geeft hem een zekere discretie. Zowel in de stad als op het platteland gaat leisteen op in het landschap. Leisteen is een natuurlijk, levendig materiaal dat een aantrekkelijk alternatief wordt voor bouwers die op zoek zijn naar een modulair product dat traditie, milieu en moderniteit met elkaar verbindt. CUPA PIZARRAS, wereldleider op het gebied van natuurlijke leisteen, innoveert dankzij CUPACLAD Design, haar ontwerpbureau dat zich toelegt op onderzoek en innovatie. Het doel: het bedenken en ontwikkelen van verbazingwekkende geventileerde gevelconcepten. Vandaag presenteert CUPA PIZARRAS COLORS, de 8e creatie van CUPACLAD.

Natuursteenstrips voor elk bouwproject

Natuursteenstrips voor elk bouwproject

01-10-2020 Buiten- of binnenmuren in een nieuw jasje steken? De gevel van een houtskeletbouwwoning ecologisch afwerken? Dat kan eenvoudig én esthetisch met de natuursteenstrips van Gevelco. Dankzij hun lichte gewicht kunnen de steenstrips rechtstreeks op het oppervlak worden gelijmd. “Ze komen in talrijke maten en kleuren, wat ze uitermate geschikt maakt voor elk bouwproject”, aldus Joris Droshout, zaakvoerder van Gevelco, verdeler van het uitgebreide gamma van Rastone in België en Nederland.

SOPREMA inspireert architecten met praktische totaaloplossingen in virtuele 3D-stad Sopracity

SOPREMA inspireert architecten met praktische totaaloplossingen in virtuele 3D-stad Sopracity

01-10-2020 Om architecten tijdens hun ontwerpproces nog beter te faciliteren, lanceert SOPREMA Sopracity. In deze virtuele 3D-stad kan je overzichtelijk inspiratie opdoen voor bouwplannen en zie je praktisch haalbare én bewezen oplossingen voor specifieke noden. Je vliegt als het ware door de stad en maakt kennis met de totaaloplossingen voor de volledige bouwschil. Vervolgens verzamel je met één klik de noodzakelijke technische info.

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

28-09-2020 Ook in de bouwsector zoekt men naar wegen om de CO2-uitstoot te verminderen. Met thermische isolatie kan men de energieprestaties van gebouwen verbeteren en het energieverbruik drastisch verminderen. Dr. Matthias De Munck van de VUB onderzoeksgroep Mechanics of Materials and Constructions heeft voor zijn doctoraatsonderzoek onder leiding van prof. Tine Tysmans en dr. Olivier Remy het gebruik van een nieuw soort lichtgewicht gevelpanelen met een dikke isolatielaag onderzocht. De gevelpanelen zijn in plaats van het traditionele staalgewapend beton opgebouwd uit veel lichtere textielgewapende cementcomposieten (TRC ). Dit soort panelen maakt het mogelijk om op amper enkele dagen tijd een huis te renoveren en te isoleren.

Zwarte elegantie voor strakke nieuwbouwwoning

Zwarte elegantie voor strakke nieuwbouwwoning

15-09-2020 Vastbesloten om zich te vestigen in Halle, 10 kilometer ten zuiden van Brussel, stelden Thomas Pieters en Nathalie Timmermans zich een bijzonder doel: een nieuwbouwwoning realiseren die hun dromen in de praktijk bracht. Ze gingen uit van drie prioriteiten: een resoluut hedendaagse architectuur en interieurinrichting, energieprestatie conform de BEN-normen en een originele gevelbekleding, die gebaseerd is op het intrigerende samenspel tussen twee verschillende afwerkingen. 

426 resultaten gevonden