Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Sto lanceert nieuwe gevelafwerkingen met minerale componenten

Sto lanceert nieuwe gevelafwerkingen met minerale componenten

19-01-2022 Sto, expert in gevelisolatiesystemen en -bekledingen, stelt twee nieuwe types gevelafwerking op basis van minerale componenten voor. StoCleyer B is een gevelstrip met de look en feel van een traditionele baksteen, maar met een geringe dikte en gewicht. StoEcoshape is een custom-made gevelafwerking met eindeloze personalisatiemogelijkheden. De minerale componenten in beide gevelafwerkingen zijn aanzienlijk minder milieubelastend in vergelijking met conventionele materialen. De Sto Cladding Creator, een nieuwe online tool, simuleert bovendien een realistische weergave van de gevelafwerking, waarbij een fysiek prototype van het gepersonaliseerde ontwerp aangevraagd kan worden. Deze uitbreiding van het Sto-gamma komt tegemoet aan een steeds grotere behoefte aan duurzaam en verantwoord bouwen. 

Innovatieve sandwichpanelen voor grootste distributiecentrum in Nederland

Innovatieve sandwichpanelen voor grootste distributiecentrum in Nederland

14-01-2022 Met 233.000 m² is Smartlog Maasvlakte het grootste distributiecentrum van Nederland, ontwikkeld door DHG. Direct aan de Noordzee op het meest westelijke puntje van de Rotterdamse haven. SAB-profiel heeft hier alle PIR sandwichpanelen voor de gevel en binnenwanden mogen leveren, welke via MSP Dak en wand zijn gemonteerd. De bijzondere plek dicht bij de Noordzeekust is geen probleem met de toegepaste Colorcoat Prisma in de kleur Orion voor de buitenzijde van de sandwichpanelen.

Duurzame gevels ontwerpen in de circulaire economie: Hoe kiezen voor groener aluminium?

Duurzame gevels ontwerpen in de circulaire economie: Hoe kiezen voor groener aluminium?

14-01-2022 Hoe kan men als ontwerper weten of het gerecycleerde aluminium dat men voorschrijft werkelijk ook al is gebruikt in producten en dat het niet gaat om zuiver productieafval dat wordt hergebruikt? En is dat überhaupt belangrijk? Ontwerpen van projecten gebeurt, gelukkig, steeds meer volgens de principes van de circulaire economie. Om er dan zeker van te kunnen zijn dat de gewenste duurzame gevel ook daadwerkelijk duurzaam is, verduidelijken we hier de gebruikte terminologie. Want daarin zitten subtiele, doch significante verschillen.

Residentie Obelisk: landmark op de markt van Ronse

Residentie Obelisk: landmark op de markt van Ronse

12-01-2022 In de kern van de historische stad Ronse, op de hoek van de Grote Markt met de Peperstraat, ontwierp Demeestere + Garmyn & Partners Residentie Obelisk. Het project biedt ruimte aan een winkel, immokantoor en appartementen verdeeld over 7 bouwlagen. Het gebouw is zo ontworpen dat het zich naadloos inpast in het gevarieerde stadsweefsel. De residentie verbindt verschillende bouwsferen en vormt tegelijkertijd een nieuwe landmark op de markt. EQUITONE-panelen verlenen het pand een hedendaags karakter met een gevel boordevol ritmiek.

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem ‘Komfort-Wall Brick’

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem ‘Komfort-Wall Brick’

10-01-2022 Gemiddeld ontsnapt 18% van de warmte in een gebouw via de gevel. Door de technische performantie van de buitenschil op te krikken, kan dus flinke winst geboekt worden in het energiezuinig maken van gebouwen. En dat is vandaag meer dan ooit aan de orde. Knauf breidt daarom zijn Komfort-Wall gamma van gevelisolatiesystemen (Etics) uit met het nieuwe Komfort-Wall Brick: de look van traditioneel of hedendaags metselwerk, gecombineerd met de strengste isolatienormen. "Een architecturaal én technisch hoogstandje", klinkt het. 

PREFA architectuur in de gezondheidszorg

PREFA architectuur in de gezondheidszorg

09-12-2021 De centrale spoedeisende hulpafdeling van het ziekenhuis van de Weense voorstad Landstraße is vernieuwd en efficiënter gemaakt. Uit de gevel van het 17 verdiepingen tellende hoofdgebouw steekt een gelijkvloerse aanbouw bekleed met schuin gesneden PREFABOND aluminium composietplaten in zwartgrijs die een visueel contrast vormen met de lichtgekleurde torenflat uit de jaren 70. De uitbreiding is het resultaat van constructieve gesprekken tussen de architecten en de toekomstige gebruikers. 

Circulaire gevelbekleding dankzij QuickClip®- profielen en demontagesleutels

Circulaire gevelbekleding dankzij QuickClip®- profielen en demontagesleutels

08-12-2021 Circulair bouwen zit in de lift. Een doordacht gebruik van materialen is belangrijk om onze voetafdruk te verminderen. Daarom mikt de circulaire bouweconomie op het zo veel mogelijk recupereren van producten en materialen en het minimaliseren van restafval. Voor Carpentier is circulair bouwen minstens even belangrijk als duurzaam bouwen. Daarom streeft de houtspecialist bij de ontwikkeling van zijn producten naar oplossingen die hand in hand gaan met circulair bouwen. Zo kan een kant-en-klare gevelbekleding in thermisch essen eenvoudig gedemonteerd en elders heropgebouwd worden, met behup van de QuickClip®-producten en demontagesleutels.

516 resultaten gevonden