Doorzoek volledige site
Dossier

Glas

Silver Tower: het nieuwe paradepaardje van de Brusselse Noordwijk

Silver Tower: het nieuwe paradepaardje van de Brusselse Noordwijk

20-01-2021 Er was een tijd dat het niet zo fijn toeven was in de Brusselse Noordwijk, maar dat is gelukkig al even geleden. Beetje bij beetje wordt de groezelige stationsbuurt van weleer omgetoverd tot een dynamisch stadsdeel waar wonen en werken naadloos in elkaar overvloeien. Met dank aan allerlei vooruitstrevende nieuwbouwprojecten, waarvan de Silver Tower de meest recente telg is. Als nieuwe uitvalsbasis van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit biedt dit rijzige kantoorgebouw plaats aan tweeduizend werknemers. Atelier d’Architecture de Genval en Accarain-Bouillot Architectes Associés ontwierpen de Silver Tower als een beglaasde ellips van 28 meter breed, 69 meter lang en 137 meter hoog.

Stopray Vision-70: hoogselectief neutraal glas met lage reflectie

Stopray Vision-70: hoogselectief neutraal glas met lage reflectie

14-09-2020 Hoogselectieve coatings worden gebruikt voor gebouwen waar doeltreffende zonwering en een maximum aan natuurlijk daglicht vereist is. AGC lanceert nu het nieuwe zonwerende glas Stopray Vision-70 van AGC en de hardbare variant Stopray Vision-70T. Deze nieuwe glasproducten zijn zeer kleurneutraal (Ra,D = 97) en laten het daglicht maximaal binnen (TL = 70%). Bovendien hoeven in gebouwen met gevels die volledig in dit glas zijn uitgevoerd koelsystemen minder hard te werken, dankzij de zontoetreding van slechts 35%.

AGC en Citrine Informatics werken samen om nieuwe glastechnologie te ontwikkelen met AI

AGC en Citrine Informatics werken samen om nieuwe glastechnologie te ontwikkelen met AI

04-02-2020 AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas, en Citrine Informatics werken samen om sneller de volgende generatie glas te ontwikkelen, en dat aan de hand van kunstmatige intelligentie (AI-artificial intelligence). Citrine Informatics is een technologieplatform dat het potentieel van AI benut om nieuwe materialen in een hoger tempo op de markt te brengen en materiaalgestuurde productwaarde te capteren.

De buitenwereld binnenbrengen met VELUX CABRIO®

De buitenwereld binnenbrengen met VELUX CABRIO®

09-12-2019 Kristina Rasmussen en Oliver Alexander Cook toverden hun krappe stadsappartement om tot een lichte en ruime loft dankzij de installatie van VELUX CABRIO® dakramen. Het idee kwam er toen het gebouw een nieuw dak nodig had, waardoor het koppel de optie kreeg om een extra verdiep toe te voegen aan hun appartement in Nørrebro, een district in Kopenhagen. Met de komst van hun zoontje Otto wilden de ouders niet enkel meer ruimte, maar ook de natuur in hun huis brengen.

128 resultaten gevonden