Doorzoek volledige site
18 februari 2016 | ARCHITECTURA.BE

Selecteer geluidsisolerende beglazing met Acoustics App van AGC

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De Acoustics App kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.

Doe-het-zelfonderzoek

Geluidsisolerend glas biedt tal van mogelijkheden om leef- en werkruimten tegen lawaai te beschermen, maar het valt niet altijd mee om de juiste keuze te maken. In de Acoustics App kiest de gebruiker één van de meest voorkomende bronnen van geluidsoverlast (hondengeblaf, stadsverkeer...) om met open raam naar te luisteren. Vervolgens kan hij het raam sluiten... en een type beglazing kiezen. Er worden 9 samenstellingen voorgesteld, variërend van enkele tot drievoudige geluidsisolerende beglazing. Zo kan de gebruiker, via zijn mobiele telefoon of tablet, het niveau van geluidsisolatie van de voorgestelde beglazing begrijpen en vergelijken.

Voor elke samenstelling levert de applicatie bovendien een gedetailleerde fiche met de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, veiligheid en warmte-isolatie; deze fiche kan vervolgens naar een e-mailadres naar keuze worden gezonden. 

Ook is er een geluidsmeter beschikbaar, waarmee het geluidsniveau van de omgeving in decibellen kan worden gemeten. In de sectie Discover kan de gebruiker wat basisinformatie over geluid, geluidsisolatie en geluidsisolerende beglazingen vinden.


Gratis download

De Acoustics App kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play. De eenvoudige en ludieke Acoustics App moet wel eerst op elk apparaat worden gekalibreerd om onder de beste voorwaarden te worden getest. Hiertoe hoeven we slechts de simpele stappen te volgen die bij de start van de applicatie genoemd worden.

GERELATEERDE DOSSIERS