Doorzoek volledige site
14 september 2016 | PHILIPPE SELKE

Lacobel en Matelac 2020, AGC's dubbel palet gelakt glas neemt het voortouw

Illustratie | AGC Glass Europe
Illustratie | AGC Glass Europe

Aangemoedigd door het grote succes van gelakt glas voor interieurtoepassingen, komt AGC Glass Europe met een gamma Lacobel en Matelac 2020. Dit uitgebreide gamma biedt nu net zoveel kleuren in een matte als in een glanzende versie. En het geheel vernieuwde kleurenpalet zal beslist de norm zetten voor de komende jaren.

Lacobel en Matelac zijn beiden gemaakt van floatglas, met als enige verschil dat Lacobel alleen een gelakte zijde bevat, en Matelac een gelakte zijde en een met zuur gematteerde zijde. Samen bieden ze de meest uiteenlopende designmogelijkheden. Dit dubbele gamma, dat Lacobel en Matelac 2020 heet, omvat maar liefst twintig trendy kleuren die nog tot zeker 2020 een trend zullen zetten. Zo wordt aanzienlijk meer creatieve ontwerpruimte verkregen, want doordat matte en glanzende effecten nu gecombineerd kunnen worden, kan niet alleen gespeeld worden met verschillende tinten, maar ook met contrasterende kleuren.

Het 2020 gamma werd exclusief ontworpen voor interieurtoepassingen (in tegenstelling tot zijn hardbare tegenhangers Lacobel T en Matelac T) en geeft meubilair en wandbekleding een verfijnd uiterlijk.

 

Drie lijnen voor alle vereisten

Lacobel en Matelac komen in drie lijnen, Classics, Trendies en Exclusives, en bieden subtiele combinatiemogelijkheden met materialen zoals hout, steen en metaal. Classics bestaat uit tijdloze kleuren zoals White Soft en Black Classic. Trendies biedt natuurlijke kleuren die op het ogenblik in de mode zijn, zoals de nieuwe Green Soft, Green Sage en Red Terracotta. Exclusives ten slotte bestaat uit silvered, metallic of licht fonkelende tinten die nergens anders te krijgen zijn dan bij AGC. De allernieuwste kleuren in deze lijn zijn Lacobel Copper Metal en Lacobel Brown Starlight, de perfecte aanvulling op Matelac Brown Walnut.

 

MyColour by Lacobel en Matelac

AGC biedt ook een exclusieve service – MyColour by Lacobel en Matelac – die architecten, ontwerpers en meubelfabrikanten in de gelegenheid stelt om kleuren op maat te verkrijgen voor bestellingen van 200 m² of meer. Zo kunnen zij muurbekledingen of meubels creëren met unieke kleuren die bij hun specifieke concept of merk passen.

GERELATEERDE DOSSIERS