Doorzoek volledige site
19 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Het nieuwe Stratolo-raam van Profel

Stratolo-raam Illustratie | Profel
Stratolo-raam Illustratie | Profel
Stratolo-raam Illustratie | Profel
Stratolo-raam Illustratie | Profel

Op Batibouw 2018 viert Profel zijn 70ste verjaardag en dat doet het bedrijf met de lancering van het Stratolo-raam. Met de troeven van aluminium is het Stratolo-raam een kopie van het authentieke stalen raam.

Profel is een Belgisch-Limburgs familiebedrijf, opgericht in 1948, dat in de jaren 60 pionierde met de productie van aluminium ramen. Tegenwoordig biedt het ramen en deuren aan in aluminium, pvc en hout.

 

Subtiel profiel, strak uitzicht

Het Stratolo-raam behoort tot de Recto80-reeks en heeft de typische glasverdelingen en een raamvleugel die afgewerkt is met fijne schuine zijden die zorgen voor een industriële look. Zowel om oude stalen ramen te vervangen als om nieuwe woningen een retrotoets te geven, worden deze ramen steeds meer toegepast. Voor de kleuren kan je kiezen voor binnen- en buitenzijde in eenzelfde ofwel verschillende kleur.

Het strakke uitzicht krijg je door het slanke design met een kaderhoogte van 4,7 cm en zichtbare vleugelhoogte van 1,85 cm. Er zijn ook geen zichtbare rubbers, afwatering of glaslatten. De kruisverdelingen zijn aan de buitenzijde trapeziumvormig en aan de binnenzijde ook trapeziumvormig ofwel smal en vlak.

 

Duurzaamheid

Dankzij een ingenieus binnenwerk koppelt het Stratolo-raam comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Het raam wordt standaard met dubbel glas geleverd, maar is ook verkrijgbaar in drievoudig glas. Dit maakt het raam door de isolatiewaardes ook geschikt voor bijna-energieneutrale woningen. Het binnenwerk met drie dichtingen zorgt voor thermische en akoestische prestaties. Op de ramen staat tien jaar fabrieksgarantie.

GERELATEERDE DOSSIERS