Doorzoek volledige site
06 maart 2011 | EVA SCHREURS

Glass Compass van St.-Gobain bepaalt beste glastype

Saint-Gobain Glass heeft de IT-applicatie ‘Glass Compass’ ontwikkeld voor iPad en smartphones, waarmee je snel en eenvoudig kan bepalen welk glastype het beste scoort in functie van de woning.

Saint-Gobain Glass Solutions, producent van floatglas bestemd voor de bouwmarkt en voor de autosector, heeft een IT-applicatie ontwikkeld die uniek is in de sector: ‘Glass Compass’ voor iPad en smartphones, waarmee je snel en eenvoudig kan bepalen welk glastype het beste scoort in functie van de woning.
 
De ‘Glass Compass’-applicatie is speciaal gecreëerd voor de Smartphones en de multimediatabletten. Deze applicatie is heel geschikt voor architecten, aannemers alsook voor particulieren die zelf hun bouw/verbouwingswerken willen beheren. Met behulp van dit gebruiksvriendelijk werkinstrument bepaalt men het meest geschikte glastype voor iedere woning, lage energiewoning of passief huis, en in functie van de oriëntatie van het huis.De ‘Glass Compass’- applicatie geeft op een zeer eenvoudige manier weer welke glastype van Saint-Gobain Glass de beste combinatie biedt van thermische isolatie en zonnewarmtewering en op deze manier bijdraagt tot het optimaal binnenklimaat in de woning. Deze gebruiksvriendelijke applicatie helpt zo bij het kiezen voor het efficiëntste glas en draagt bij tot de beperking van de CO2 uitstoot.
Deze gratis applicatie is geschikt voor het Androidplatform en beschikbaar in de Appstore van Apple voor de iPhone/iPad.
 
In de nabije toekomst zal deze applicatie worden uitgebreid met een energiecalculator, die op basis van de keuze van een bepaald type glas, de financiële impact van energiebesparing berekent.