Doorzoek volledige site
21 februari 2018

Schüco lanceert veiligheidscampagne

Illustratie | © Schüco

Volgens de meest recente politiestatistieken, daterend uit 2016, wordt er in België jaarlijks in meer dan 54.000 woningen ingebroken. Veel inbraken kunnen echter door slimme voorzorgsmaatregelen en veiligheidstechniek worden voorkomen. Raam- en deurenfabrikant Schüco wil actief meewerken aan de bewustwording rond dit thema. Het lanceert daarom voor de eerste keer een uitgebreide veiligheidscampagne.

Tijdens de opendeurdagen van Schüco, van 3 tot en met 11 maart, krijgen bouwers en verbouwers er persoonlijk advies op maat van hun behoeften, en kunnen ze van een commerciële cashbackactie genieten.

 

Veiligheid als pijler van de Schüco-filosofie

Naast design, comfort en energie-efficiëntie is veiligheid één van de vier hoofdpijlers waarop de producten van Schüco zijn gebouwd. Het bedrijf heeft een eigen technologiecentrum in Bielefeld, Duitsland.

Hier worden de nieuwste veiligheidsinnovaties voor ramen, deuren en schuifsystemen uitgebreid getest en getoetst aan de hoge Schüco-standaarden.

 

Hogere weerstandsklasse houdt inbrekers buiten

Hoe effectief een raam of deur tegen inbraakpogingen beschermt, wordt bepaald door de weerstandsklasse (RC), die door Europese normen wordt gereguleerd. Hoe hoger de weerstandsklasse, hoe langer het raam of de deur bestand is tegen inbraakpogingen met zwaarder materiaal. De politie adviseert veelal weerstandsklasse 2, terwijl Schüco veiligheidscomponenten aanbiedt tot maximaal weerstandsklasse RC 3.

Doorgaans is het een beperkte weerstand van een deur of venster die het de inbreker mogelijk maakt binnen te dringen in het gebouw. Indien dit niet lukt binnen de vijf minuten, zal de inbreker zijn geluk meestal elders trachten te beproeven. Een hoge weerstandsklasse houdt inbrekers dus buiten.

 

Geen compromis op het design

Volgens de filosofie van Schüco mag een verbeterde inbraakbeveiliging niet leiden tot minder esthetiek. Een mooi voorbeeld zijn de stijlvolle aluminium Schüco-ramen "AvanTec SimplySmart", met onzichtbaar ingebouwd beslag en een hoge standaardbescherming. Met behulp van extra veiligheidsvergrendelingen kan die tot weerstandsklasse RC3 verhoogd worden.

Voor deuren omvat het veiligheidsprogramma van Schüco sloten met enkelvoudige, 3-voudige en 5-voudige vergrendeling, zodat de mate van inbraakwering van de voordeur in overeenstemming met de eigen veiligheidsbehoeften gekozen kan worden.

 

Digitale toepassingen

Digitale toepassingen brengen de beveiliging van de woning naar een nog hoger niveau, zoals Schüco’s Door Control System. De verschillende componenten van het systeem omvatten onder meer een videofoon/parlofoon, een badgelezer, een vingerscan en een codeklavier.

Doordat het een modulair systeem betreft heeft men zelf de keuze welke elementen aan het systeem worden toegevoegd. De uitvoering in zwart gehard glas geeft het geheel daarenboven een modern en stijlvol karakter.

GERELATEERDE DOSSIERS