Doorzoek volledige site
01 april 2011 | TIM JANSSENS

Brandwerend glas en rookscherm van Vetrotech op Architect@Work

Vetrotech Saint-Gobain spitst zich toe op de ontwikkeling van multifunctionele, uv-bestendige en brandwerende veiligheidsbeglazing. Op Architect@Work presenteren ze naast diverse types brandwerend glas ook Pyroswiss SBS, een transparant rookscherm.

Vetrotech Saint-Gobain spitst zich toe op de ontwikkeling van multifunctionele, uv-bestendige en brandwerende veiligheidsbeglazing. Op Architect@Work presenteren ze naast diverse types brandwerend glas ook Pyroswiss SBS, een transparant rookscherm.

Vetrotech richt zich met z’n brandwerend glas niet enkel op brandveiligheid, maar ook op warmte- en koude-isolatie, geluidsisolatie en stralings-, kogel-, en uitbraakwering. Het is bovendien verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.


    

Het brandwerend glas van Vetrotech werd onder andere gebruikt in de bekende Nederlandse luchthaven Schiphol.


Op Architect@Work zal men ook aandacht besteden Pyroswiss SBS, een innovatief transparant rookscherm dat bestaat uit helder, voorgespannen, gehard en brandwerend veiligheidsglas. Het voorkomt dat rook zich door de kamer verspreidt en is geschikt voor plaatsing in stations, winkelcentra, luchthavens, trappenhuizen, liften,… Door z’n helderheid en mechanische sterkte kan het ook gebruikt worden voor architectonische doeleinden.