Doorzoek volledige site
05 september 2018

Guardian Glass Europe lanceert zonwerend glas met 'double silver coating', neutraal-grijze uitstraling en betere prestaties

Illustratie | © Bartosz Makowski

Guardian Glass heeft een nieuw zonwerend glas met zgn. double silver coating, met een grijze, neutrale uitstraling geïntroduceerd, dat aan de huidige architecturale trends voor glasgevels en vensters tegemoetkomt.

Guardian SunGuard® SuperNeutral™ (SN) 63 komt niet alleen aan de huidige architecturale ontwerptrends tegemoet, maar biedt ook een reeks prestatieverbeteringen, waaronder:

  • Hoge lichttransmissie (63% in dubbele isolerende beglazing* en 56% in driedubbele isolerende beglazing*).
  • Uitstekende thermische isolatie (Ug-waarde = 1,0 W/m2K in dubbele isolerende beglazing en 0,5 W/m2K in driedubbele isolerende beglazing).
  • Uitstekende zonwering (33% in dubbele isolerende beglazing en 30% in driedubbele isolerende beglazing).
  • Zeer lage buitenreflectie (12% in dubbele isolerende beglazing en 14% in driedubbele isolerende beglazing).
  • Neutrale en lage binnenreflectie (16% in dubbele isolerende beglazing en 19% in driedubbele isolerende beglazing).

Deze prestatiekenmerken maken van SunGuard SN 63 de ideale keuze voor vensters en gevels met dubbele en driedubbele beglazing.

 

Modieus grijs

Nicolas Gouzou, productmanager bij Guardian Glass Europe, legt uit: “In interieurontwerpprojecten heeft de kleur grijs zijn sombere en deprimerende imago al lang geleden van zich afgeschud. Woningen, kantoren en openbare gebouwen worden nu ingericht met modieus grijs, een kleur die uiterst veelzijdig is. Ontwerpprojecten voor gevelbeglazing in Europa volgen dezelfde trend. Architecten opteren steeds minder voor glasgevels met een groenachtig uitzicht en kiezen steeds meer voor glasoplossingen met een neutraal-grijze uitstraling, waardoor het gebouw een subtielere en elegantere indruk maakt.”

Dankzij de inbreng van ontwerpers en architecten heeft Guardian Glass een product ontwikkeld dat specifiek aan deze groeiende trend tegemoetkomt. “We hebben niet alleen de kleur, maar ook de prestaties verbeterd door een uitzonderlijke combinatie van voordelen te bieden waardoor architecten de bouwschil precies op de omgeving en het klimaat kunnen afstemmen voor een optimaal comfort van de gebruikers,” voegt Gouzou hieraan toe.

SunGuard SN 63 is verkrijgbaar in twee versies; voor annealed- en hardbare toepassingen.

Guardian Glass ontwikkelt en optimaliseert voortdurend haar gamma van glasproducten met zonwerende coating, de SunGuard range, om beter aan de eisen van architecten en ontwerpers tegemoet te komen en ze zelfs te overtreffen.

GERELATEERDE DOSSIERS