Doorzoek volledige site
20 november 2018

Vacuüm geïsoleerde beglazing van Guardian Glass opent een wereld van mogelijkheden

Illustratie | © Guardian Glass

Guardian Glass heeft een innovatieve technologie ontwikkeld die de productiewijze van beglazing met hoge prestaties verandert, terwijl aan de vraag naar hogere thermische energieprestaties van morgen wordt voldaan. De technologie is in de commerciële koeling al een succes gebleken, maar er zijn ook andere toepassingen in verschillende industrieën.

Guardian Vacuum IG verzegelt twee glaspanelen luchtdicht. Er wordt een vacuüm gecreëerd in de ruimte tussen de twee volledig geharde glaspanelen die door bijna microscopische pijlers van elkaar worden gehouden. Het vacuüm elimineert eventuele vulgassen en alle bijbehorende geleidings- en convectieverliezen door het gas, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van warmteverlies door de beglazingseenheid.

Guardian Vacuum IG is in vergelijking met standaard driedubbele isolerende beglazingen* dunner en lichter, heeft een betere thermische isolatie, een hogere lichttransmissie en een lagere reflectie. De thermische isolatie van Guardian Vacuum IG blijft hetzelfde, ongeacht de hoek waarin het wordt geïnstalleerd (van verticaal naar horizontaal).

Guardian Vacuum IG is bovendien volledig gehard, waardoor het geschikt is voor plaatsen waar aan passende veiligheidsnormen moeten worden voldaan.

 

Succes in koeling

Guardian Vacuum IG werd eerst ingezet in deuren van winkelkoelkasten voor een optimale winkelervaring dankzij een uitstekend, ongehinderd zicht op de gekoelde producten.

Greg Kemenah, directeur Guardian Vacuum IG reageert: “De oplossing Guardian Vacuum IG van Guardian is baanbrekend op het vlak van glasinnovatie. Vacuüm verzegelde glaselementen met Low-E coatings kunnen een thermische isolatie van R-12 (stemt met een Ug-waarde van 0,47 W/m2K overeen)** bereiken met een profiel van slechts 8,3 mm dik. Hierdoor wordt de isolerende beglazing 75% dunner, weegt het 33% minder en presteert het beter dan driedubbele Low-E beglazing*.

Met alsmaar strengere bouwvoorschriften opent Guardian Vacuum IG een wereld van mogelijkheden voor andere toepassingen in uiteenlopende sectoren, in het bijzonder ramen. Guardian Vacuum IG is in de Verenigde Staten nu ook beschikbaar voor nieuwbouw en raam renovatie.

Guardian Glass presenteert zijn nieuwste innovaties, waaronder een nieuwe dynamische blindering-oplossing, op BAU - Hal C3 / Stand 308 (14-19 januari 2019 - München, Duitsland). www.guardian-possibilities.com

* standaard driedubbele isolerende beglazingen gebruikt in de koeling worden gemaakt van 4 mm floatglas – 12 mm spouw 90% argon – 4 mm Low-E glas (coating op oppervlak #3) – 12 mm spouw 90% argon – 4 mm Low-E glas (coating op oppervlak #5).
** R- en Ug-waarden overeenkomstig NFRC 2010.

GERELATEERDE DOSSIERS