Doorzoek volledige site
11 september 2019

Een licht en toch dynamisch en transparant volume

Illustratie | © AGC Glass Europe

Het Feltrinelli Porta Volta-complex, ontworpen door architectenbureau Herzog & de Meuron, is eind 2016 voor het publiek opengesteld. Dit oorspronkelijke ontwerp is weer zo'n staaltje stedelijke transformatie in het hart van Milaan. AGC Glass Europe leverde in totaal meer dan 10.000 vierkante meter glas aan dit project.

Het project omvat twee tweelinggebouwen waarin het hoofdkantoor van de Giangiacomo Feltrinelli-stichting en het kantoor van Microsoft Italia zijn gevestigd. Het complex wordt omgeven door een grote publieke groene ruimte met ontmoetingspunten, fiets- en voetgangerspaden. 

De stijl van dit gebouw, met een lengte van 188 meter en een hoogte van 32 meter, wordt mede gekenmerkt door lange, lineaire structuren, zoals we die ook terugzien in de traditionele boerenhoeves op het platteland van Lombardije.

 

Reflectie van het straatbeeld

AGC heeft 1.224 ruiten geproduceerd,in totaal meer dan 10.000 vierkante meter glas. De zeer hoogwaardige beglazing is een reflectie van het bestaande Milanese straatbeeld en benadrukt de relatie tussen de binnen- en buitenomgeving.

De gekozen AGC-glasoplossingen – 10 mm Stopray Vision-72 T en 44.2 gelaagd glas Stratophone GfasT - voldeden aan alle eisen op het gebied van veiligheid en warmte- en geluidsisolatie.

GERELATEERDE DOSSIERS