Doorzoek volledige site
15 januari 2013 | ISABELLE IGNOUL

Multimediageniek glas

Het juiste type glas voor een woning kiezen, is cruciaal. De vernieuwde website www.glaskeuze.be en de Design Glass-app van Saint-Gobain Glass moeten die keuze vergemakkelijken. In enkele klikken kan men alles over een bepaald type glas te weten komen. Zo publiceert Saint-Gobain Glass vanaf nu ook zijn milieuprestaties op zijn website. Bovendien kunnen er bij buitenbeglazing maar liefst 6 verschillende Comfort-functies worden geïntegreerd. Voor de binnenbeglazing is de keuze legio. Bijgevolg kan men gerichter kiezen, op maat van de behoeften van de bouwheer.
Het juiste type glas voor een woning kiezen, is cruciaal. De vernieuwde website www.glaskeuze.be en de Design Glass-app van Saint-Gobain Glass moeten die keuze vergemakkelijken. In enkele klikken kan men alles over een bepaald type glas te weten komen. Zo publiceert Saint-Gobain Glass vanaf nu ook zijn milieuprestaties op zijn website. Bovendien kunnen er bij buitenbeglazing maar liefst 6 verschillende Comfort-functies worden geïntegreerd. Voor de binnenbeglazing is de keuze legio. Bijgevolg kan men gerichter kiezen, op maat van de behoeften van de bouwheer.

Comfort6-kuur

Hoogrendementsglas is nog steeds de beste keuze als men energie wil besparen. Volgens de fabrikant isoleert hoogrendementsglas van Saint-Gobain Glass, met een U-waarde van 1,0 W/m²K, tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas (U-waarde: 2,9 W/m²K.).
Welk glastype het best gekozen wordt, hangt af van de geografische ligging en de oriëntatie van de woning.
Daarom lanceerde Saint-Gobain Glass reeds enkele jaren geleden de Glass Compass-app, een gratis applicatie voor smartphones en multimediatabletten. Die geeft voor iedere woning en voor elk raam aan welk glastype van Saint-Gobain Glass de beste combinatie biedt op vlak van thermische isolatie. Hoeveel men precies bespaart, rekent de SGG Energy Calculator uit.
Naast een thermisch isolerende en een zonwerende functie , kunnen nog vier andere Comfort-functies aan het glas worden toegevoegd: geluidswering, letselwering, personaliseerbaarheid en een easy-to-clean-werking. Vanaf Batibouw 2013 worden op www.glaskeuze.be de verschillende Comfort6-functies duidelijk omschreven. Bovendien worden verschillende combinaties van de functies voorgesteld.

                                                                                         


Digitaal venster op interieurbeglazing

De Design Glass-app kan de gids zijn in de zoektocht naar het interieurglas dat aan de eisen van de bouwheer beantwoordt. Na installatie van de gratis applicatie op de smartphone of tablet kan men de ideale interieurbeglazing op drie manieren selecteren: per type glas (kleur- en doorzichtwaarde), per toepassing (alle mogelijke glastoepassingen in het interieur) of aan de hand van een alfabetische lijst (productnamen).


                                                                                    
Design Glass appEco-innovatie

De inspanningen die Saint-Gobain Glass levert om zijn milieuvoetafdruk in al zijn productie-eenheden te verlagen, worden vanaf nu ook voor het eerst op de website van Saint-Gobain Glass gecommuniceerd. In dit nieuwe luik op de website wordt de ecologische voetafdruk van de glasproducten geëvalueerd. Bovendien wordt gecommuniceerd hoe Saint-Gobain Glass deze voetafdruk kleiner maakt en wordt aangegeven hoe de fabrikant zich engageert om alle nieuwe beglazingen te ontwikkelen volgens een nieuw beleid: eco-innovatie.


Glass Compass-app, gratis via de Appstore van Apple of via de website van Glass Compass
Design Glass- app, gratis via de Appstore van Apple of via de website van Design Glass  

SAINT-GOBAIN GLASS op Batibouw: paleis 5, stand 201

GERELATEERDE DOSSIERS