Doorzoek volledige site
02 juli 2013 | KEVIN MOENS

Kunstwerk One Million Years van On Kawara in Bozar in geluidwerende glasbox Saint-Gobain

Het 20-delige kunstwerk One Million Years van de Japanse kunstenaar On Kawara bestaat uit twee boeken, Past en Future, die elk één miljoen jaar bestrijken. Sinds de eerste publieke lezing in 1993 vinden in steden over de hele wereld lezingen van het werk plaats. Voor de publieke lezing in het Paleis voor Schone Kunsten, de eerste in België, levert Saint-Gobain Glass het geluidwerend glas voor de box waarin de lezing plaatsvindt.
One Million Years, een episch werk van On Kawara, uit 1969, documenteert het verstrijken en optekenen van de tijd. Het 20-delige werk bestaat uit twee boeken, Past en Future, die elk één miljoen jaar bestrijken. Sinds de eerste publieke lezing, in 1993 in het Dia Center for the Arts in New York, vinden in steden over de hele wereld lezingen van One Million Years plaats. Voor de publieke lezing in het Paleis voor Schone Kunsten, de eerste in België, levert Saint-Gobain Glass het geluidwerend glas voor de box waar de lezing in plaatsvindt.
Past is opgedragen aan ‘alle mensen die geleefd hebben en gestorven zijn’ en heeft betrekking op de jaren tussen 998.031 v.Chr. tot 1969. Future is opgedragen ‘aan de laatste’ en loopt tot 1.001.980.

Sinds de eerste publieke lezing, in 1993 in het Dia Center for the Arts in New York, vinden in steden over de hele wereld lezingen van One Million Years plaats, met een man en een vrouw die om beurten data uit Past en Future lezen. Elke nieuwe lezing sluit in numerieke volgorde aan op de vorige sessie, totdat alle jaartallen gelezen zijn.


Geluidwerend glas


Voor de publieke lezing in het Paleis voor Schone Kunsten, de eerste in België, levert Saint-Gobain Glass het geluidwerend glas SGG STADIP SILENCE voor de box waar de lezing in plaatsvindt.

SGG STADIP SILENCE is akoestisch gelaagd veiligheidsglas dat bestaat uit 2 of meer glasbladen met daartussen één of meer lagen geluiddempende polyvynilbutryralfolies PVB (A).

De publieke lezing in Bozar gaat door van 26 juni tot 14 juli 2013.


Voor meer info, klik hier.