Doorzoek volledige site
29 juli 2013 | KEVIN MOENS

Douchepaneel FlexXower Light past zich aan aan breedte van nis

Aquaconcept brengt een nieuw douchemerk Xower op de markt dat frontale standaard glasplaten aanbiedt waarvan de breedte zich aanpast aan de breedte van de nis. De anders zo precieze maatopname is dan niet meer nodig waardoor er sneller uit stock geleverd kan worden.
Aquaconcept brengt een nieuw douchemerk Xower op de markt dat frontale standaard glasplaten aanbiedt waarvan de breedte zich aanpast aan de breedte van de nis. De anders zo precieze maatopname is dan niet meer nodig waardoor er sneller uit stock geleverd kan worden.
FlexXower Light

Met profielloze deuren diende men vroeger eerst nog een zeer precieze maatopname te doen, rekening houdend met de uiteindelijke dikte van de tegels en eventueel schuine muren, waardoor de levertijd kon oplopen.

De flexibiliteit van de ‘FlexXower Light’ zit in de speling die men inbouwt via een instelbaar scharnierpunt dat bovenaan en onderaan in het overspannend profiel geïntegreerd wordt. Twee scharnierpunten, één bovenaan en één onderaan, dienen als draai-element en als bevestigingslink in het draaiende deurgedeelte.

Enerzijds is er een vast paneel van 22 cm en 2 meter hoog. Anderzijds is er een aansluitende draaideur van 90 graden die, afhankelijk van de breedte, zo gefixeerd wordt in het scharnierpunt, dat ze tijdens het sluiten het vaste paneel ruimschoots overlapt of net overlapt. De speling daarbij is 14 cm.
Bij een nis van 760 mm breed overlapt het deurpaneel bijna volledig met het vaste paneeltje. Bij een nis van 900 mm breed overlapt het deurpaneel maar minimaal het vaste paneeltje. Hetzelfde principe geldt bij een nis tussen de 860 en 1000 mm. Er loopt een profiel in handgreepvorm mee over de hele hoogte van de draaiende glasdeur. De instapruimte na het opendraaien van de douchedeur is ofwel 49 ofwel 59 cm.

Ook bij een licht schuine muur kan het zijdelings kaderprofiel zo ingesteld worden dat de glasdeur perfect past.
Omkeerbaar paneel

Door de omkeerbaarheid van het glaspaneel kan men bij de installatie nog beslissen of men de instaprichting van de douche rechts dan wel links wil hebben.

GERELATEERDE DOSSIERS