Doorzoek volledige site
12 oktober 2014 | JORIS VLIEGEN

Saint-Gobain Glass brengt persoonlijke glasbeleving op Biënnale Interieur 2014

Saint-Gobain Glass, INTERIEUR 2014, Kortrijk Xpo / Hal 6, stand 634 Illustratie | Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass zal op Interieur 2014, dat doorgaat van 17 tot 26 oktober in Kortrijk, techniek en design resoluut koppelen aan persoonlijke beleving. De producent wil de waarde van die combinatie zowel met de stand als met de innovatieve SGG TIMELESS-coating en nieuwe Glass Vision-app bewijzen.

Focus op de badkamer

Interieurglas komt voor in vele maten en vormen: gekleurd of kleurloos, doorzichtig, doorschijnend of ondoorzichtig, voor wanden, deuren, vloer of trappen, voor living of voor keuken… Maar nergens komt glas zo dicht op je huid te zitten als voor de spiegel of in het bad of de douche. Die persoonlijke glasbeleving in de badkamer staat dan ook centraal bij Saint-Gobain Glass op Interieur Kortrijk.

Het ontwerp van de stand is van de hand van FELT, een samenwerking tussen Jasper Stevens en Karel Verstraeten, een jong Belgisch architectenteam dat dit jaar al in de prijzen viel bij de Interieur Awards in de categorie Spaces. De Biënnale Interieur reikt die prijzen al sinds 1972 uit aan jong talent, waarvan tijdens deze Biënnale de barontwerpen van de winnaars centraal staan. Als enige Belgische laureaten stellen Jasper Stevens en Karel Verstraeten Behind the Curtain voor, een barontwerp waarbij bezoekers via golvende gordijnen kunnen ontsnappen naar intieme ruimtes met luxueuze marmeren tafels. Die focus op de fysieke beleving komt ook naar voren op de stand van Saint-Gobain Glass, die letterlijk de look en feel van een badkamer uitstraalt door het gebruik van de kleur wit, een strak lijnenspel, tegels en natuurlijk glas.

SGG TIMELESS

De SGG TIMELESS, de nieuwe interieurbeglazing die Saint-Gobain Glass op Interieur 2014 voorstelt, is echter meer dan gewoon glas. Dit glas, speciaal ontwikkeld voor doucheschermen, is voorzien van een speciale coating die je niet ziet, maar die wel kalkaanslag voorkomt waardoor het glas er minder snel dof of verouderd uitziet. Daarnaast is het een gezond en hygiënisch materiaal, aangezien glas niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van schimmels en micro-organismen en het geen vluchtige organische stoffen (VOS) afgeeft.

Glass Vision

Saint-Gobain Glass lanceert op Interieur 2014 ook de nieuwe app Glass Vision. Deze interactieve tool voor tablets en smartphones kan zowel (interieur)architecten als eindgebruikers helpen om het perfecte type interieurglas te kiezen. Aan de hand van glassimulaties zie je hoe de ruimte, waarop je de smartphone of tablet richt, eruit zou zien met een bepaald type interieurbeglazing.
De app biedt keuze uit een dertigtal soorten beglazingen uit de gamma’s SGG DECORGLASS (traditioneel figuurglas), SGG MASTERGLASS (doorschijnend figuurglas met motieven in reliëf), SGG PLANILAQUE EVOLUTION (gelakt glas), SGG SATINOVO MATE (geëtst glas).
Glass Vision telt een 360° holistische beeldcaptatiemogelijkheid, een full-screensimulatiemodus, een screenshotoptie om de afbeeldingen van je favoriete keuzes te bewaren en een beknopte beschrijving van de toegepaste producten. De app is gratis te downloaden in elf talen, waaronder het Nederlands, door de zoekterm ‘glass vision’ in de App Store van je smartphone of tablet in te geven.

 

GERELATEERDE DOSSIERS