Doorzoek volledige site
Dossier

Horeca

UAU collectiv opent uniek 'art & food'-concept Brousse in Hasselt

UAU collectiv opent uniek 'art & food'-concept Brousse in Hasselt

15-04-2021 Het Hasseltse architectenbureau UAU collectiv wil een wereld van verwondering scheppen. Iedere opdracht grijpen ze aan met een open geest met het doel om een meerwaarde te creëren voor de mensen en hun omgeving. Ook met dit nieuwe (eigen) zijproject willen ze hieraan vasthouden en een unieke sfeer brengen. In Brousse - gelegen langs de Kunstlaan in Hasselt - willen ze een creatief platform scheppen. Een platform waarin ze 'art & food' samenbrengen tot één interessant geheel. Op deze manier ontstaat een ‘open huis’ waar creatieve mensen in een rustige ontspannen omgeving kunnen connecteren.  

Voormalig Mechels badhuis krijgt tweede leven als luxueus hotel

Voormalig Mechels badhuis krijgt tweede leven als luxueus hotel

21-11-2019 De Nederlandse hotelketen Van der Valk opende recent een hotel-restaurant in de voormalige Stedelijke Badinrichting in Mechelen. Dat publiek badhuis, door de Mechelaars ‘den Ouwen Dok’ genoemd, is een beschermd monument sinds 1997. Dat statuut heeft het gebouw naast zijn architecturale présence ook te danken aan zijn bijzondere bouwgeschiedenis, die niet los kan worden gezien van de Duitse bezetting tijdens de Eerste Wereldoorlog. Designers, Architects and Engineers tekende de architecturale krijtlijnen uit van dit bijzondere project.

Het R hotel experiences van Remouchamps, witte trui in de categorie ‘gevels’!

Het R hotel experiences van Remouchamps, witte trui in de categorie ‘gevels’!

11-10-2019 Vroeger werd je blik bij het verlaten van Remouchamps via de E25 in de richting van Luik of Luxemburg automatisch naar de linkerkant gezogen, in de hoop een glimp op te vangen van wielerliefhebbers die ‘zoals de profs’ de befaamde flanken van de côte de la Redoute bestegen. Vandaag is het eerder de rechterkant van de weg die de aandacht opeist, waar het R hotel experiences sterk in het oog springt. In januari 2017 werd de laatste hand gelegd aan dit pronkstuk. Het is een knap staaltje moderne architectuur met een brandschone beglaasde façade, die gerealiseerd is met de bepleistering en isolerende gevels van Knauf en die zo resoluut de hele omgeving opfleurt.     

Bekende hotel Alpenroyal kiest voor WICONA-oplossingen

Bekende hotel Alpenroyal kiest voor WICONA-oplossingen

08-08-2019 WICONA heeft een aantal van zijn geavanceerde aluminiumoplossingen geïnstalleerd aan de voorgevel van het wellnesscenter van het vijfsterrenhotel Alpenroyal, gelegen in Selva di Val Gardena in de Dolomieten (Italië). Het bedrijf werkte samen met architectenbureau Perathoner dat heeft gekozen voor een uiterst elegante architecturale bouwstijl. WICONA heeft met zijn WITEC 50 en WICTSYLE 75-oplossingen alle moeilijkheden overwonnen en perfect aan de projectspecificaties voldaan.

18 resultaten gevonden