Doorzoek volledige site
Dossier

Industriële en logistieke gebouwen

Imposante façade geeft FACQ-showroom in Merelbeke unieke aanblik

Imposante façade geeft FACQ-showroom in Merelbeke unieke aanblik

17-12-2020 Een façade van maar liefst 300 meter lang, pal naast de drukke E40: geen wonder dat de nieuwe showroom van FACQ in Merelbeke (LAB Architects Boveroux Courtoy) sterk in het oog springt. Zeker omdat er sprake is van een langgerekte vliesgevel met een licht golvende inoxbekleding, die het geheel een ultrastrakke, dynamische uitstraling geeft. De gesloten gevelpartij met het karakteristieke groen-witte bedrijfslogo maakt het plaatje compleet.  

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Hoe industriële gebouwen en duurzaamheid toch hand in hand gaan

Hoe industriële gebouwen en duurzaamheid toch hand in hand gaan

31-10-2019 Bij de bouw van magazijnen, productiehallen en garages werd vroeger weinig aandacht besteed aan duurzaamheid; toch hebben dergelijke gebouwen eigenschappen die zich lenen voor duurzame toepassingen. Bijvoorbeeld door hun grote oppervlakte, lenen deze zich perfect voor de opvang van regenwater of de installatie van PV-panelen. Een overzicht van industriële projecten waar boydens engineering zijn expertise aan verleende.

37 resultaten gevonden