Doorzoek volledige site
Dossier

Industriële en logistieke gebouwen

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Hoe industriële gebouwen en duurzaamheid toch hand in hand gaan

Hoe industriële gebouwen en duurzaamheid toch hand in hand gaan

31-10-2019 Bij de bouw van magazijnen, productiehallen en garages werd vroeger weinig aandacht besteed aan duurzaamheid; toch hebben dergelijke gebouwen eigenschappen die zich lenen voor duurzame toepassingen. Bijvoorbeeld door hun grote oppervlakte, lenen deze zich perfect voor de opvang van regenwater of de installatie van PV-panelen. Een overzicht van industriële projecten waar boydens engineering zijn expertise aan verleende.

BBA New Way of Working: eervolle vermelding voor Ryhove Urban Factory (TRANS)

BBA New Way of Working: eervolle vermelding voor Ryhove Urban Factory (TRANS)

28-02-2019 Ryhove Urban Factory, een project van TRANS architectuur | stedenbouw kreeg een eervolle vermelding in de categorie New Way of Working op de Belgian Building Awards. Na decennia van geleidelijke expansie, waarbij loodsen en kantoren aan elkaar werden geschakeld zonder onderliggend masterplan, was de site van het maakwerkbedrijf Ryhove geëvolueerd tot een warrig en inefficiënt conglomeraat. Een gedeelte van het bestaande complex werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw die wordt ingezet om de site te herstructureren, de logistieke activiteiten te organiseren en bijkomende kantoor-, parkeer- en atelierruimte te creëren.

Nieuwe hoofdzetel Energetic Lighting Europe geïnspireerd door Le Corbusier

Nieuwe hoofdzetel Energetic Lighting Europe geïnspireerd door Le Corbusier

05-12-2018 “Zonder licht is er van architectuur geen sprake.” Architectenbureaus Wastiau & Co en Wil-Ma hadden Le Corbusier in het achterhoofd tijdens het ontwerpen van de hoofdzetel van Energetic Lighting Europe (Yankon Lighting) in Kontich. Het gebouw biedt onderdak aan de administratieve en logistieke hub voor de Europese activiteiten van het Chinese bedrijf Yankon Lighting, fabrikant van energiezuinige gloeilampen en verlichtingsarmaturen.

35 resultaten gevonden