Doorzoek volledige site
Dossier

Kantoorinrichting

Groen Steenbrugge: wonen, werken en studeren op de Brugse buitenrand

Groen Steenbrugge: wonen, werken en studeren op de Brugse buitenrand

16-11-2020 Het gemengd woonproject Groen Steenbrugge is een levendige plek waar wonen, werken en studeren hand in hand gaan. De site op de Brugse buitenrand, langs het kanaal Gent-Brugge, oogt indrukwekkend en profileert zich als een knap staaltje ruimtelijke rendement. Het creatieve brein en de drijvende kracht achter het inbreidingsproject is Architecten Groep III, dat van Groen Steenbrugge ook meteen zijn thuishaven maakte. “Dit project toont perfect waar wij als architecten voor staan”, klinkt het overtuigend.

TECHNISCHE INFO. Zelflerende ontwerpalgoritmen om kantoren in te delen

TECHNISCHE INFO. Zelflerende ontwerpalgoritmen om kantoren in te delen

15-09-2020 Samen met zijn partnerorganisaties biedt het WTCB C-Watch aan als een innovatieondersteunende dienst, waarbij innovatieve ideeën en producten gepubliceerd worden als inspiratiebron in een eerste stap in het innovatieproces van bouwbedrijven. In een artikel gepubliceerd op 4 september stelt het WTCB een ontwerpsysteem voor, gebaseerd op zelflerende algoritmes, dat automatisch commerciële kantoorruimtes indeelt en er meubels plaatst. Het biedt architecten zeer snel ontwerpoplossingen die aangepast kunnen worden aan de behoeften van de klant.

"Omarm de stilte en je zal leren luisteren"

"Omarm de stilte en je zal leren luisteren"

13-05-2019 Stilte. Het valt meteen op wanneer je het Créagora-gebouw in Champion betreedt. Een aangename, allesomvattende stilte … En dat terwijl onze trommelvliezen zonet nog geteisterd werden door het aanhoudende lawaai van de nabijgelegen autosnelweg. Enkele luttele seconden in het interieur van Créagora volstaan om je bewust te worden van de uiterst positieve invloed van de akoestische oplossingen van Rockfon, die er op doordachte wijze toegepast zijn om het comfort van de werknemers te bevorderen.

147 resultaten gevonden