Doorzoek volledige site
10 februari 2016

Scheidingswanden Rossoacoustic CP 30 van Nimbus

De Nimbus Group presenteert een alternatief voor de klassieke scheidingswand: een flexibel bureaupaneel met geluidsabsorberende eigenschappen, genaamd Rossoacoustic CP 30. Het afschermend effect en de esthetische vormgeving van het paneel verbetert bovendien de ruimtelijke situatie in open werkomgevingen.

De ruimteverdeler van Nimbus heeft alle voordelen van de klassieke scheidingswand, maar geeft er een nieuwe interpretatie aan. Het bureaupaneel kan tussen verschillende werkplekken staan bij wijze van afscherming en verbetert de akoestische situatie.

Het geheim is een organische honingraatstructuur. Daardoor zijn de panelen licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen. De honingraatstructuur zorgt er ook voor dat er op elke werkplek voldoende licht kan binnenvallen.

 

Ook aan het plafond

Naast het bureaupaneel is een speciaal plafondpaneel ontwikkeld om meteen boven de werkplek te bevestigen (zowel horizontaal als verticaal), bij wijze van geluidsabsorptie. Een veermechanisme maakt gereedschap overbodig bij het bevestigen. Met de optioneel verkrijgbare gepolijste of geanodiseerde aluminiumvoeten zijn de schermen ook op de vloer te plaatsen.

 

Geluidswal

Bij een juiste plaatsing heeft de Rossoacoustic CP 30 een positief effect op de akoestiek. Aan de ene kant fungeert het systeem als ruimtelijke absorbeerder en wordt de echotijd van geluid in een ruimte verminderd. Aan de andere kant fungeert het, vanaf een hoogte van circa 60 centimeter, als een soort geluidswal die de verspreiding van direct geluid, zoals stemmen, reduceert.

GERELATEERDE DOSSIERS