Doorzoek volledige site
28 februari 2019

intsite.be/PXL: Speels werken in C-mine Crib

C-Mine Crib Illustratie | Deusjevoo

Open bureaus en afgesloten kantoorruimtes verbonden met een informele lunchplek. C-mine Crib in Genk heeft veel te bieden. Deusjevoo maakte van ongebruikte zalen boven de Euroscoop speelse werkplekken onder het motto work smart, play hard.

In samenwerking met Hogeschool PXL stuurde intsite.be zeven studenten journalistiek op pad om een interessant interieurproject te bespreken. De resultaten kan u de komende weken en maanden in deze rubriek terugvinden. Studente Lize Claes ging samen met interieurbureau Deusjevoo op bezoek in C-mine Crib.

Het gebouw van C-mine Crib is een beschermd gebouw. "Dat brengt natuurlijk moeilijkheden met zich mee. We moesten veel aanpassingen doen om de techniek up to date te houden", zegt Sofie Derwael interieurarchitect bij Deusjevoo, "Er was alleen maar een centrale verwarming voorzien voor de hele ruimte, maar wij hebben die net onderverdeeld. Ook ventilatie moest voorzien worden."
 

Designclash

Deusjevoo kreeg de opdracht om de ruimtes boven de Euroscoop in Genk een nieuw leven in te blazen. De bedoeling was om C-mine Crib, de bestaande incubator voor jonge bedrijven, uit te breiden. Crib staat voor Creatieve Innovatieve Business. Met de verschillende flexibele office-formules biedt C-mine Crib ruimte voor starters. De ruimte waar team Deusjevoo mee aan de slag ging is L-vormig. Daarom werd er met schuine lijnen gewerkt om die vorm op te delen. Die opdeling gaat van kleinere tot grote afgesloten kantoren. Naast de kantoren zijn er ook de flexibele bureaus. Die kunnen per plek gehuurd worden.

Er is een grote clash tussen de nieuwe vleugel en de kantoren die al aanwezig waren, met opzet. De eerste kantoren zijn erg strak, het deel dat team Deusjevoo inrichtte speelt veel meer met de ruimte. "We gebruikten meer kleur", laat Sofie Derwael weten. "We hebben ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande architectuur van het gebouw zoals bijvoorbeeld de constructie in het dak."

 

Lees verder op intsite.be

GERELATEERDE DOSSIERS