Doorzoek volledige site
28 maart 2019 | NIELS ROUVROIS

Pacman als werkvloer

Illustratie | Uzin Utd
Illustratie | Uzin Utd

Met haar kunstharsvloeren biedt Arturo vele designmogelijkheden. Dat bewijst het merk van Uzin Utz in project ODOO, een internationale speler in de ontwikkeling van software. Enkele maanden geleden werd Perfect Résines ingeschakeld om alle vloeren te verzorgen in een hoeve met een oppervlakte van ongeveer 1050 m² in het Waalse Ramillies. Die hoeve wordt het nieuwe Belgische filiaal van ODOO.

Bedrijfssoftware moet in complexe behoeften kunnen voorzien zonder ingewikkeld te zijn. Het is de missie van ODOO om software te bieden die van alle markten thuis is: intuïtief, voorzien van alle mogelijkheden, strak geïntegreerd, moeiteloos te upgraden en gebruiksvriendelijk voor bedrijf en gebruiker. Eenvoudig, laagdrempelig, flexibel en innovatief zijn slechts enkele woorden die deze softwarespecialist omschrijven. En dat willen ze ook in de uitstraling van hun hoofdkantoor zo sterk mogelijk doortrekken.
 

Ontwerp

Architecte Virginie Vanongeval begreep al snel dat de vloeren een wat speelser karakter mochten hebben. Daarom werd in de vergaderzalen gewerkt met Arturo Decofolie, een systeem waarbij een afbeelding met hoogwaardige technieken op een folie wordt geprint die dan op zijn beurt op de gietvloer wordt gekleefd en afgelakt om een extra dimensie te geven aan de ruimtes. Door de band van het bedrijf met de ICT-sector werd gekozen voor een retro-ontwerp geïnspireerd op het videospelletje Pacman uit de jaren tachtig.

 

Lees verder op intsite.be

GERELATEERDE DOSSIERS