Doorzoek volledige site
24 november 2020

Westwing Tower B2Ai maakt Westwing Park in Roeselare tot een groene hotspot

Illustratie | B2Ai
Illustratie | B2Ai
Illustratie | B2Ai
Illustratie | B2Ai
Illustratie | B2Ai
Illustratie | B2Ai

Accent Business Park in Roeselare heet voortaan Westwing Park. Voor de nieuwe fase van de ontwikkeling ontwerpt B2Ai de Westwing Tower in opdracht van Steenoven en Cennini Holding. Met deze 57 meter hoge kantoortoren en zijn in het oog springende kruisvormige elementen krijgt het bedrijventerrein een intrigerend baken.

Westwing Tower vormt het sluitstuk van Westwing Park, voorheen gekend als het Accent Business Park in Roeselare. Het kantorencomplex gelegen naast de E403 in Roeselare is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot de meest strategische kantoorlocatie van West-Vlaanderen, centraal in de provincie op de as Kortrijk-Brugge. Samen met de nieuwe ziekenhuiscampus AZ Delta vormt het park de toegangspoort van Roeselare. De toren biedt uiteraard een antwoord op de vraag naar extra kantooroppervlakte, maar hij symboliseert ook het nieuwe gezicht voor het park. De opbouw met gestapelde volumes en tussenniveaus met dieperliggende terrassen zorgt voor de karakteristieke uitstraling. Door de volumes groter te maken naar boven toe en met een huid van diagonalen te bedekken, ontstaat er een subtiele balans tussen statigheid en dynamiek.

 

Nieuw parkeergebouw

Westwing Park mag ook letterlijk genomen worden want tegelijk wordt het centrale plein uitgebreid en omgevormd tot een autovrije groene long. Dit is mogelijk dankzij het nieuwe parkeergebouw dat alle aankomende auto’s onmiddellijk van de site wegleidt. Met zijn groene gevel sluit het parkeergebouw naadloos aan bij het centrale park dat met sfeervolle aanplanting tot een trefpunt voor ontmoeting en ontspanning wordt. Aan de voet van de toren wordt een buspaviljoen ingeplant, dat zich net zoals de luifels op het parkeergebouw in de organische vormgeving van het park integreert.
 

Kantoorgebouw met meerwaarde

Aansluitend bij het centrale park wordt het gelijkvloers van de toren gereserveerd om een meerwaarde te bieden aan het collectieve leven op de site. Er wordt gedacht aan flexibele vergaderzalen, horeca, een klassevolle businesslounge, douches, een gemeenschappelijke lunchruimte, etc.

De overige twaalf verdiepingen worden volledig ingenomen door kantoren waarbij het door de flexibele opbouw mogelijk is om een divers aanbod van ruimtes van 200m² tot 2000m² aan te bieden, en dit met standaardindeling, met buitenruimte en/of panoramisch uitzicht. Er werd hierbij bijzondere aandacht besteed aan het welzijn en de gezondheid van de werknemers met de resolute keuze voor hoge plafonds, overvloedig daglicht en vooruitstrevende technieken. Zo hebben de kantoren minimaal 70% raamoppervlakte tegenover de buitenwandoppervlakte en garanderen klimaatplafonds (in combinatie met andere elementen, zoals C02-sensoren) de goede luchtkwaliteit in de kantoren.

Dankzij dit alles wordt Westwing Tower het eerste kantoorgebouw met een BREEAM Excellent-certificaat in de provincie West-Vlaanderen.