Doorzoek volledige site
19 oktober 2021 | LIESBETH VERHULST

Mrs Lounge: het comfortabele én circulaire vergadermeubel voor uw landschapskantoor

Illustratie | NNOF
Illustratie | NNOF
Illustratie | NNOF

In het Kantoor van de Toekomst staat activiteitsgebonden werken in een aangename omgeving centraal. Naast flexplekken zijn er ook verschillende uitwijkplekken nodig om bijvoorbeeld ongestoord te kunnen bellen of met collega’s te overleggen. Mrs Lounge, het akoestische kantoormeubel van NNOF, is in dat opzicht de ideale oplossing. Medewerkers kunnen er met twee makkelijk inschuiven, de wanden bieden een hoge akoestische absorptiewaarde, en het geheel vormt vaak een leuk kleuraccent. En het grootste pluspunt: je geeft je kantoor ook een circulaire touch, want Mrs Lounge bestaat voor 90% uit gerecupereerd materiaal. 

Wanneer een bedrijf kiest voor een nieuwe kantoorinrichting, dan dreigt het bestaande meubilair wel eens op de schroothoop te verdwijnen. Daar brengt NNOF verandering in door bestaand kantoormeubilair te transformeren tot hippe, nieuwe werkinrichtingen.

In dat kader heeft NNOF Mrs Lounge op de markt gebracht, het kleine zusje van de iconische Mr Lounge. Mrs Lounge biedt plaats aan twee personen. Door de hoge gestoffeerde wanden wordt een akoestische en visuele afscheiding binnen het landschapskantoor gecreëerd. Mrs Lounge heeft een uniek gebruiksgemak en is de ideale oplossing voor snelle duo-vergaderingen.
 

Uiterst milieuvriendelijk

Het geheel is opgebouwd uit gerecupereerde tafel- en bureaubladen. Deze worden op maat gezaagd en gemonteerd tot de basisstructuur. Daarop komt de wattering en stoffering in een stof en kleur naar keuze.

Het resultaat: Mrs Lounge biedt dezelfde garantie als nieuw meubilair, maar is dus veel milieuvriendelijker, want het meubel bestaat voor 90% uit gerecupereerd materiaal. Uit de levenscyclusanalyse is zelfs gebleken dat, omwille van de hoge recuperatiegraad, met elke Mrs Lounge zo’n 200 kg aan CO2 wordt uitgespaard. De milieu-impact wordt bovendien nog verder ingeperkt door de mobiliteitsaanpak van NNOF: de levering en de montage gebeurt conform ISO 14001 met aangepaste servicewagens en een duurzame routing, door zusterbedrijf Transmoove.
 

Getest in de praktijk

Mrs Lounge kent intussen al heel wat toepassingen, onder meer in het nieuwe kantoor dat de organisaties Verso en Unisoc delen in de Brusselse Kunstlaan. Samen met NNOF bouwde Verso de lege ruimte om tot de gedroomde werkplek, volledig afgestemd op ‘het nieuwe werken’, met vaste plaatsen voor wie elke dag naar kantoor komt, flexplekken, flexibele vergaderzalen en dus ook cockpits voor korte meetings. Het bestaand meubilair van beide bedrijven werd gerecupereerd en NNOF vulde het aan met kantoormeubelen die van elders zijn gerecupereerd en een upgrade kregen, zoals ook de Mrs Lounge. Zo kregen Verso en Unisoc niet alleen een circulaire kantoorinrichting, maar creëerde NNOF tegelijk ook een zakelijke, gezellige en leuke werkomgeving, op maat van het DNA van beide bedrijven.