Doorzoek volledige site
19 oktober 2021

PUUR interieurarchitecten genomineerd voor ARC21 Interieur Award met eigen kantoor

Illustratie | Stijn Bollaert / PUUR interieurarchitecten

PUUR interieurarchitecten is met zijn eigen kantoor in Antwerpen genomineerd voor de ARC21 Interieur Award. Eerder raakte al bekend dat het kantoor de longlist van de Nederlandse prijs haalde, maar nu is PUUR weer een stapje dichter bij een award als een van de drie genomineerden. PUUR ontwierp zijn nieuwe kantoorruimte in het voormalige slachthuis dichtbij Park Spoor Noord met het concept 'Arsenale' in het achterhoofd. Een industriële ruimte met een ruw en circulair materialenpalet is het resultaat. 

De ARC21 Awards zijn een initiatief van de Architect. Naast het kantoor van PUUR interieurarchitecten zijn ook het Bonnefanten Museum Maastricht van Hollandse Nieuwe en het Christelijk Lyceum Veenendaal van NOAHH & Ex Interiors genomineerd voor de ARC21 Interieur Award. 

Het kantoor van PUUR interieurarchitecten haalde eerder ook al de longlist van de Dezeen Awards en vormde tevens het decor voor het webinar rond het Kantoor van de Toekomst dat Redactiebureau Palindroom in september organiseerde, op initiatief van ERCO, NNOF en JUUNOO. 

Het bureau nam het casco pand van een voormalig slachthuis in Antwerpen onder handen en renoveerde het tot een industrieel kantoor met het concept ‘Arsenale’ als kapstok. Dat verwijst naar de oude gebouwen die de achtergrond vormen voor de biënnale in Venetië. Daarom besloot het bureau ook om het pand in zijn originele staat te herstellen. Zo liet het de zwarte kolommen zandstralen om de oorspronkelijke betonkleur en imperfecties opnieuw zichtbaar te maken. Bovendien heeft elk object zijn eigen verhaal en ontstaat er een inspirerende werkomgeving voor het team. De bureaus, uit blokplaat met erachter een staalstructuur verwijzen bijvoorbeeld naar tentoonstellingstafels. De opbouw van de tafels wordt bovendien niet verstopt waardoor het bureau de materialen op een pure manier toepast. De materialen zijn ook vanuit een duurzaam en circulair oogpunt gekozen.

Meer over het genomineerde kantoor kan je hier lezen.