Doorzoek volledige site
Dossier

Landschapsarchitectuur

SumProject creëert met Sterea uniek samenspel tussen wonen, groen en recreatie

SumProject creëert met Sterea uniek samenspel tussen wonen, groen en recreatie

19-12-2019 Het ruimtelijke en architecturale equivalent van een hole-in-one, zo zouden we Sterea met de nodige verbeelding kunnen bestempelen. Geen scheefgetrokken vergelijking, want de opzet van dit buitengewone project op de site van de voormalige hippodroom van Sterrebeek is volstrekt uniek: een exclusieve woonomgeving creëren rond een Championship-golfbaan met achttien holes. Of om het met de woorden van architect Paul Lievevrouw (SumProject) te zeggen: “Sterea is een stedelijk verhaal dat zeer landschappelijk is uitgewerkt.” Aan dat laatste droeg Bureau Bas Smets in grote mate bij.

Gentse stadstuin is mooiste van Vlaanderen

Gentse stadstuin is mooiste van Vlaanderen

07-11-2019 Een Gentse stadstuin kaapte maar liefst drie prijzen weg in de wedstrijd De Vlaamse Tuinaannemer, die deel uitmaakt van het gelijknamige promotietraject dat 23 jaar geleden werd opgericht om de Vlaamse tuinsector op de kaart te zetten. Jaarlijks dingt het kruin van de Vlaamse tuinspecialisten mee naar de gouden medailles. “De bewoners houden van reizen, wat ons deed besluiten tot het creëren van een echte stadsjungle”, vertellen Berwout Dochy van Studio Verde tuinarchitectuur uit Westrozebeke en tuinaannemer Stijn Phlypo uit Roeselare.

OMGEVING ziet eerste deel Mechels Vestenpark opgeleverd

OMGEVING ziet eerste deel Mechels Vestenpark opgeleverd

29-10-2019 In Mechelen werd recent de herinrichting van de Hendrik Speecqvest opgeleverd. De herinrichting vormt de eerste realisatie van het Vestenpark, naar het concept dat OMGEVING en Mint in 2012 opmaakten in opdracht van AWV. Het Vestenpark tussen de twee rijrichtingen van de Mechelse ring, zal in de toekomst een groot deel van de Mechelse binnenstad omringen. De groene publieke ruimte herstelt niet alleen het evenwicht tussen circulatie en verblijven, maar zal ook het hitte-eilandeffect verkleinen en regenwater maximaal recupereren.

OMGEVING wint Veenendaalse Architectuurprijs

OMGEVING wint Veenendaalse Architectuurprijs

17-09-2019 Het Antwerps ontwerpbureau OMGEVING wint de Veenendaalse Architectuurprijs 'De Gilbert' met hun plan voor ‘De Turfweide’. Naar aanleiding van het  500ste verjaardagsvan Gilbert van Schoonbeke organiseerde de Stichting Gilbertjaar 2019 Veenendaal een internationale prijsvraag. Gilbert van Schoonbeke, de Antwerpse ondernemer en stadsontwikkelaar, wordt immers beschouwd als één van de stichters van Veenendaal. Voor de prijsvraag werden drie Nederlandse en drie Vlaamse ontwerpbureaus uitgenodigd om een ontwerpvisie te ontwikkelen op een open gebied aan de rand van de stad.

Fietsen door de bomen over brug uit cortenstaal

Fietsen door de bomen over brug uit cortenstaal

12-09-2019 Het Limburgse fietsroutenetwerk werd de voorbije maanden naar een nog hoger niveau getild. Letterlijk en figuurlijk. Na Fietsen door het Water – in Bokrijk - opende Toerisme Limburg Fietsen door de Bomen, een gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen in Bosland. Het nieuwe fietspad ligt op het fietsroutenetwerk en bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel. Het ontwerp komt van de hand van De Gregorio & Partners Architecten in samenwerking met BuroLandschap.

Festivalterrein Rock Werchter omgetoverd tot volwaardig landschapspark

Festivalterrein Rock Werchter omgetoverd tot volwaardig landschapspark

19-12-2018 Het festivalterrein van Rock Werchter heeft de voorbije jaren een grondige transformatie ondergaan. Het is omgevormd tot volwaardig landschapspark waar niet enkel festivals, maar ook andere vormen van passieve recreatie en jeugdactiviteiten kunnen plaatsvinden. CLUSTER landschap en stedenbouw won de wedstrijd voor het landschapsontwerp. Het project is in november bekroond op de Febe Elements Awards. De esthetische paden aangelegd in betondallen wonnen de prijs in de categorie ‘Precast in Landscape’.

Eerste Vlaams landbouwpark in Oostende

Eerste Vlaams landbouwpark in Oostende

04-07-2018 Onder de naam Tuinen van Stene is Vlaanderen momenteel aan de slag met de uitbouw van een eerste landbouwpark in Oostende. Het betreft een van de vijf Pilootprojecten Productief Landschap. De PPPL’s zijn een initiatief van het Insituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Team Vlaams Bouwmeester, het Departement Omgeving en het Departement Landbouw en Visserij. Ook bureaus ADR Architects, Voorland en Maat-ontwerpers zijn bij het project betrokken.

79 resultaten gevonden