Doorzoek volledige site
28 maart 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Luchtdichtingstape TESCON VANA belooft als enige in de markt honderd jaar kleefkracht

De gemiddelde levensduur van isolatieconstructies is vijftig tot honderd jaar. De levensduur van luchtdichte folies en aanlsluitingen moet dus minstens vijftig jaar bedragen. Dit is noodzakelijk om bouwschade, schimmel te voorkomen en een blijvende werking van de isolatie te garanderen. TESCON VANA, in België verdeeld door Isoproc, gaat honderd jaar mee.

In het kader van een onderzoeksproject van de Universiteit van Kassel (Duitsland) werd eeen proces ontwikkeld om kleefbandaansluitingen versneld te verouderen. De veronderstelling is dat wanneer kleefbanden 120 dagen aan een hogere temperatuur en vochtigheid worden blootgesteld dit overeenstemt met een zeventien jaar veroudering in de realiteit. Na afloop van de test moeten de kleefbanden nog steeds de vastgelegde minimale trekvastheid hebben.

Pro clima heeft de testduur voor het testen van zijn tapes TESCON VANA, TESCON N1 en UNITAPE verlengd tot zevenhonderd dagen. Dit stemt overeen met een levensduur van honderd jaar.

Alle pro clima tapes hebben deze lange test met glans doorstaan. Als enige in de markt kan pro clima deze lange levensduur aantonen. Als onderdeel van het INTELLO luchtdichtingssysteem zorgen deze kleefbanden voor uw grootste zekerheid in de uitvoering van de luchtdichting.

GERELATEERDE DOSSIERS