Doorzoek volledige site
30 maart 2016 | AARON EERDEKENS

MMooD goes outdoor

De Aztec Illustratie | MMooD
Ontwerper Axel Enthoven Illustratie | MMooD
De Aztec Illustratie | MMooD
Pascale Naessens op de Pure Illustratie | MMooD

Na een eerste interieurcollectie van Belgische ontwerpers van meubelfabrikant MMooD, komt het merk nu naar buiten met twee outdoor tafels in het ecologische hout ThermoWood. De doordachte designs komen van Pascale Naessens en Axel Enthoven en zijn geproduceerd met duurzame materialen..

Het meubelconcept MMooD, dat werd opgericht in 2015, wil in de eerste plaats Belgisch talent en multifunctioneel design in de kijker plaatsen. Het merk zet nu de stap van interieur design naar het ontwerpen van buitenmeubels met een exclusieve collectie van tafels in ThermoWood. De ontwerpen zijn van de hand van Pascale Naessens en Axel Enthoven.

 

Ecologisch hout

ThermoWood is een ecologisch alternatief voor exotische hardhoutsoorten. Het essenhout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen uit West-Europa en wordt met warmte behandeld. Door het gebruik van ThermoWood verbeteren zowel de duurzaamheid en de dimensiestabiliteit van de meubels. Het resultaat is een vormvaste tafel met een zeer kleine ecologische voetafdruk.

 

Pure van Pascale Naessens

Pascale Naessens ontwierp voor MMooD een ovale en rechthoekige buitentafel die de naam Pure kreeg. Door haar natuurlijke stijl stralen de meubels puurheid en authenticiteit uit. Door de diagonaal geplaatste tafelpoten krijgt de stevige, robuuste look een elegante toets. Respect voor de natuur staat centraal in het ontwerp en de productie gebeurt met 100% hernieuwbare energie. De tafels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en geven je alle vrijheid om stoelen bij te schuiven.

 

Aztec van Axel Enthoven

De buitentafel van Axel Enthoven valt op door haar multifunctioneel en veelzijdig design. In gesloten vorm biedt de tafel plaats aan 6 (160 cm) of 10 (252 cm) personen. Als de tafel wordt opengeklapt, kunnen er moeiteloos 8 (160 cm) of 12 (252 cm) personen aanschuiven. Aztec moet daarbij niet inboeten aan charme, want zowel in gewone als grotere versie straalt de tafel ranke robuustheid uit, mét oog voor verhoudingen. De typische, lang uitgerekte tafel is ontworpen voor grotere gezinnen. Als de tafel toch nog onvoldoende plaats biedt, dan kan de Aztec eenvoudig worden opengeklapt.

GERELATEERDE DOSSIERS