Doorzoek volledige site
30 mei 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Fritz Hansen lanceert VIA57TM

Het ultieme partnership in Deens design: Republic of Fritz Hansen, de Deense architect Bjarke Ingels en de Deense design groep KiBiSi, lanceren nu de VIA57TM-stoel. Dit partnership is een verzameling van Deense Design visies, die samensmelten in de dynamische tetrahedrale vorm van deze stoel, vertaald door de lens van het Deense meubel merk. Deze samenwerking viert de voltooiing van Bjarke Ingels Groep ’s eerste New York project — de VIA57 WEST building — en geeft liefhebbers van design over de hele wereld de gelegenheid om een stukje van de skyline van Manhattan in hun eigen huis te integreren.

Wanneer het SAS Royal Hotel werd gebouwd in 1960, als eerste wolkenkrabber van Kopenhagen, ontwierp Arne Jacobsen, de meester van het Deense modernisme, alles, van de externe architectuur tot het design van het interieur; van zelf de meubels en de lampen tot de lepels en kopjes. Vandaag, brengt Bjarke Ingels, die bekend staat om zijn vernieuwende architectuur en KiBiSi, die op zijn beurt weer bekend is voor zijn idee-gedreven benadering, het Deense design naar buiten door het opnieuw uitvinden van de Amerikaanse wolkenkrabber en het presenteren van de VIA57TM- stoel. Het partnership tussen BIG, KiBiSi en Republic of Fritz Hansen is een uniek voorbeeld van hoe architectuur en design hand in hand gaan, zoals Arne Jacobsen dit voordeed in zijn werk in de zestiger jaren.

"VIA57 West is een "ScanAmerikaanse" hybride, die de gemeenschappelijke ruimte van een Scandinavisch gebouw (courtyard building) combineert met de dichtheid en het uitzicht van een Amerikaanse wolkenkrabber (skyscraper) en omtovert tot iets, wat wij als bijnaam de 'courtscraper' hebben genoemd. Ontworpen voor de lobby en de lounges, combineert de VIA57TM-stoel Scandinavische eenvoud en elegantie met Amerikaans comfort en vrijgevigheid. De gedraaide hoeken kunnen allerlei sociale configuraties toelaten, terwijl ze ook oproepen tot een tetrahedronicale geometrie van zijn bovenliggende architectuur," zegt Bjarke Ingels, oprichtend partner, BIG.

 

VIA57TM is meer dan een stoel

VIA57TM is gelijk welk type van zitmeubel dat u er zelf van wil maken. Met zijn aanpasbaar en inventief design is de VIA57TM de ultieme stoel voor een moderne levensstijl, die u toelaat een configuratie te kiezen die perfect aan uw persoonlijke behoeften voldoet. Creëer een kleine bank voor intieme gesprekken, of breidt hem uit tot een uitgestrekte en uitnodigende lounge atmosfeer, of laat de stoel gewoon opvallen op zichzelf als een mooie sculptuur die tevens dienstdoet als een zitmeubel.

"Voor de eerste keer in vele jaren, hebben we een meubel gecreëerd, samen met een architect die normaal gezien enkel gebouwen ontwerpt. Dit is in overeenstemming met sommige van onze klassieke producten uit het verleden, met inbegrip van onze samenwerking met Arne Jacobsen. In zijn vorm is de VIA57TM stoel een ontmoeting tussen Scandinavië en Amerika. Bjarke Ingels en KiBiSi zijn erin geslaagd een Amerikaanse lounge zetel samen te smelten met minimalistisch organisch Scandinavisch design, en we zijn extreem tevreden met het resultaat," zegt Christian Andresen, Design verantwoordelijke, Republic of Fritz Hansen.

 

Open en meegaand

Net zoals de VIA57 West building terloops en eerder toevallig integreert in de skyline van Manhattan, geeft de VIA57TM stoel een gevoel van "sit back and relax" dat een element van gemak toevoegt aan zijn omgeving. Op het eerste gezicht is het uiterlijk boeiend en uitnodigend. Zodra gezeten, zullen gebruikers zijn rustige en comfortabele uitstraling meer dan waarderen. Ze kunnen zich positioneren op een van de drie zijden, open blijvend voor elke interactie, en makkelijk aanspreekbaar door iedereen in de kamer. Naast zijn modulaire functionaliteit en ontelbare instellingen heeft VIA57YM een sterke visuele aantrekkingskracht, waardoor hij het centrum van aandacht wordt. De uitdrukking van dit ontwerp verzacht de traditionele lijnen van een kamer en biedt daarenboven compromisloos comfort.

GERELATEERDE DOSSIERS