Doorzoek volledige site
27 februari 2017 | SOPHIE DE CLERCQ

Ykoon lanceert multifunctionele tafel met asymmetrisch potenstel

Illustratie | Luca Beel

Het Belgische designlabel Ykoon breidt zijn meubelcollectie uit met Eklips. De massief houten eettafel met ovaal blad werd geshapet met een bijzonder, asymmetrisch potenstel en kreeg de elegante, uitgepuurde stempel van het jonge merk mee. Maar Eklips is zoveel meer dan dat. Ook als bureau of vergadertafel staat Eklips aan het begin van veel generaties tafelplezier.

Vanuit het groeiende bewustzijn dat meubels vandaag mutifunctioneel inzetbaar moeten zijn, lanceert het jonge Belgische designlabel Eklips. De eettafel volgt met zijn vorm, verhoudingen en functionaliteit een boeiende, hedendaagse flexibiliteit. De massief houten tafel voor zes personen doet het daardoor zowel goed in de eetkamer als in het bureau, de vergaderzaal enzovoort. Het meubel wordt gedragen door een asymmetrisch potenstel dat zorgt voor een verfijnde uitstraling en 100% benencomfort voor iedereen aan tafel. Ook de afgeschuinde boord van het ovalen tafelblad illustreert perfect de minimalistische, elegante stijl die Ykoon kenmerkt. Het jonge merk staat voor verfijnd design dat met de hand en veel oog voor detail is afgewerkt.

  • Afmetingen: 200 (l) x 120 (b) x 75 (h) cm
  • Afwerkingen: naturel of zwart gebeitst

 

Ykoon Belgisch design

Steven Gosseye richtte Ykoon op in 2014. Na zijn opleiding houttechnologie en experimenten met schetsen en schaalmodellen, was de lancering van zijn eigen label de onvermijdelijke stap om zijn oneindige interesse in traditionele houtbewerking te professionaliseren. In de Ykooncollectie huizen onder meer de Focus zitbank, Tabloo desk en FoKus tafel. Voor de productie werkt Steven samen met verschillende schrijnwerkerijen die kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel dragen. Geselecteerd hout wordt met de hand verwerkt tot duurzame producten. “Ik wil meubels maken die duurzaam en tijdloos zijn en zo voortleven van generatie op generatie. Daarom werk ik graag met een vertrouwd en warm materiaal zoals hout. In zijn puurste vorm staat hout voor echtheid en dat is een belangrijke voorwaarde voor onsterfelijkheid.”

GERELATEERDE DOSSIERS