Doorzoek volledige site
13 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Jori zorgt voor huiselijk gevoel in Sint-Jozefkliniek in Bornem

Na UZ Leuven (gekend voor hun ziekenhuisprimeurs) en andere ziekenhuizen, maakt nu ook de nieuwe vleugel van de Sint-Jozefkliniek te Bornem gebruik van JORI-relaxzetels. De zetels, die hun oorsprong kennen vanuit de residentiële markt, zorgen zo voor het huiselijk comfort die veel ziekenhuizen meer en meer willen nastreven. 

"Kwaliteitsvolle zorg dichtbij huis", zo luidt de slogan van de Sint-Jozefkliniek. Om dit gevoel zo goed mogelijk over te brengen werd de verloskamer, de kraamkliniek, de gastro-enterologie tot zelfs de loungeruimte voor dokters en chirurgen ingericht met JORI-meubilair. Niet enkel het JORI-comfort gaf voor het ziekenhuis de doorslag, maar ook de functionaliteit, het design en de mogelijkheid tot maatwerk speelden hierin een belangrijke rol.

JORI-relaxfauteuils zijn niet alleen een welkome verrassing voor patiënten; ook ziekenhuizen kunnen rekenen op heel wat voordelen:

  • minder kosten door geen verversing van bedlinnen.
  • patiënten kunnen herstellen in kleinere ruimtes.
  • aankoopsom van de relax is een fractie van wat een ziekenhuisbed kost.

 

Kleuren

Als er een patiënt bevalt in de Sint-Jozefkliniek, dan is de kans groot dat dit gebeurt in de verloskamer Klaproos, Lavendel, De Blauwe Regen of 't Koren. Deze namen werden gekozen door Aaprog Architects, waarbij de architect de kleur van de relaxzetel heeft afgestemd in functie van de kamernaam. In deze kamers heeft de relaxzetel als doel om moeder en baby samen tijd met elkaar te laten doorbrengen.

 

Houding

Maar ook in de dienst neonatologie is er naast elke couveuse ruimte voor een comfortabele relaxzetel. Deze relaxzetel zorgt voor de aanwezigheid van de ouders, wat de ontwikkeling van de baby ook ten goede komt. Tevens draagt de aangename houding van de zetels bij tot een betere kangoeroezorg en borstvoeding.

GERELATEERDE DOSSIERS