Doorzoek volledige site
25 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Covarte op Architect@Work: dunkeramische gevelbekleding voor nieuwbouw en renovatie

Coeck Betonfabriek stelt Covarte voor, keramische XXL gevelpanelen met heel wat voordelen. Ze laten toe eindeloos creatief te zijn in uw exterieurprojecten. De minimale diktes, maximale afmetingen en diversiteit aan looks en kleuren scheppen heel wat mogelijkheden.

Covarte is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. Prints, kleuren, reliëf en structuren, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Dankzij het innovatieve productieprocédé (digital imaging) krijgt bijvoorbeeld een imitatie natuursteen niet enkel de juiste look, maar de exacte structuur zodat de keramische imitatie nauwelijks te onderscheiden is van echte natuursteen.

 

Voordelen

Covarte biedt heel wat voordelen: chemische weerstand, krasbestendig, onderhoudsvriendelijk, dimensionale stabiliteit, vuurvast, UV bestendig, vorstvrij, lage absorptie, ecologisch, graffiti bestendig.

 

Samenstelling

De platen worden aan de hand van een innovatieve technologie in keramisch steengoed vervaardigd door de gebruikte grondstof eerst te compacteren en daarna in een speciaal, met het oog op het verkrijgen van een uniforme product, ontwikkelde elektrische oven bij temperaturen boven ca. 1220° C te bakken. De aldus vervaardigde platen zijn perfect vlak en kunnen nadien precies in de gewenste afmetingen (bij)gesneden worden.

 

Ook voor binnen

Covarte keramisch materiaal is naast bekleding van gevels ook geschikt voor werkbladen in badkamer of keuken, tafels, meubeltoepassingen, zwembadranden of als verticaal oppervlak voor deuren en scheidingswanden.