Doorzoek volledige site
30 augustus 2012 | LIESBETH VERHULST

Polytechnisch Museum in Moskou wordt 'Stad van Vernieuwing'

Neutelings Riedijk Architecten, die het MAS in Antwerpen op hun palmares hebben staan, namen voor een wedstrijd het Polytechnisch Museum in de Russische hoofdstad Moskou onder handen. De ambitie achter dit ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van het Polytechnisch Museum is om een ‘Stad van Vernieuwing’ te creëren waar het verleden, heden en de toekomst van de menselijke vindingrijkheid samenkomen in een grote publieke ruimte in het hart van Moskou. Helaas wordt dit ontwerp niet uitgevoerd.
Neutelings Riedijk Architects, die het MAS in Antwerpen op hun palmares hebben staan, nemen voor een wedstrijd het Polytechnisch Museum in de Russische hoofdstad Moskou onder handen. De ambitie achter dit ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van het Polytechnisch Museum is om een ‘Stad van Vernieuwing’ te creëren waar het verleden, heden en toekomst van de menselijke vindingrijkheid samenkomen in een grote publieke ruimte in het hart van Moskou. Helaas wordt dit ontwerp niet uitgevoerd.

Op de begane grond zou het museum worden opengesteld om zo verschillende stadsroutes te verbinden met de nieuw ontworpen parken waarin het gebouw zich bevindt. Er zouden winkels worden aangelegd rond een publiek binnenplein met grote etalages langs straatkant, terwijl op het binnenplein tentoonstellingsruimtes, ruimtes voor evenementen, eetgelegenheden en verbindingen met metrostations het museum in het hart van het huidige Moskou plaatsen.

Dit binnenplein zou overdekt worden door een grote evenementenhal die zweeft boven het museum. Deze hal werd ontworpen met de bedoeling een nieuwe publieke ruimte te creëren die symbool staat voor de toekomst van Rusland en een spectaculair uitzicht biedt over Moskou.


GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS