Doorzoek volledige site
06 maart 2013 | FRAUKE GEVAERT

Modular voorziet verlichting in Historium Brugge

Sinds de opening op 25 november confronteert het Historium in Brugge bezoekers op feeërieke wijze met de geschiedenis van de stad. Aan de hand van een liefdesverhaal worden ze rondgeleid in een middeleeuws kader, door leds van Modular verlicht.
Sinds de opening op 25 november confronteert het Historium in Brugge bezoekers op feeërieke wijze met de geschiedenis van de stad. Aan de hand van een liefdesverhaal worden ze rondgeleid in een middeleeuws kader, door leds van Modular verlicht.
Zinnenprikkelende verlichting

Deze cultuurhistorische attractie werd tot stand gebracht door een samenwerking van historici, ontwerpers en Belgische bedrijven. Doel is om de zintuigen van de bezoekers te prikkelen door middel van beeld-, klank- en windeffecten. Ook de verlichting moet de middeleeuwse tapijten met groen- en oranjetonen ten goede komen.

    Lotis high-end led

Om de aanwezige kleuren en materialen zo goed mogelijk tot hun recht laten komen, zocht Rotor Group, de verantwoordelijke voor de totaalinrichting en het lichtplan, naar een specialist in architecturale verlichting. De energiezuinige producten van Modular, een bedrijf uit Roeselare, leken hier het meest geschikt voor. Rotors selectie van onder meer Bolster, Eve­ry Square, Boxlite en Hipy 67, maar vooral de Lotis met zijn gloed­nieuwe high-end ledmodule CRI 90+, moet de kleurenpracht van de schilderijen en tapijten benadrukken.

    Lichteffecten

Eén van de voordelen van de Lotis is de Colour Rendering Index van 90+ waardoor de kleurweergave bijna realistisch oogt. Door de leds met een kleurtemperatuur van 2.700 Kelvin ontstaat een warme, gezellige sfeer. Bovendien zijn leds ook duurzaam. Naast het gebruik van de ledmodule CRI 90+ wordt ook gespeeld met andere lichteffecten. Met zijn neerwaartse lichtstraal creëert de Lotis Tubed bijvoorbeeld een knap schaduweffect op de vloer.

GERELATEERDE DOSSIERS