Doorzoek volledige site
11 februari 2013 | ISABELLE IGNOUL

Sika legt slijtvaste vloeren in Brusselse musea

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel hernieuwen hun aantrekkingskracht en uitstraling, met loopcomfort en geluidsreductie als voornaamste aandachtspunten. Daarnaast spelen kleurnuances een belangrijke rol voor zowel de vloeren, muren als plafonds. Accenten worden gelegd door de verlichting. Sika, gevestigd in Brussel en Nazareth, bood een duurzame vloeroplossing voor de Brusselse musea. Voor de uitvoering sloegen Monument Vandekerckhove en Createc Interna de handen in mekaar.
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel hernieuwen hun aantrekkingskracht en uitstraling, met loopcomfort en geluidsreductie als voornaamste aandachtspunten. Daarnaast spelen kleurnuances een belangrijke rol voor zowel de vloeren, muren als plafonds. Accenten worden gelegd door de verlichting. Vloerspecialist Sika, gevestigd in Brussel en Nazareth, bood een duurzame vloeroplossing voor de Brusselse musea. Voor de uitvoering sloegen Monument Vandekerckhove en Createc Interna de handen in mekaar.Tal van voordelen

Het gekozen systeem moest slijtvast zijn, aangezien er steeds op dezelfde plaatsen gelopen wordt. De musea kozen voor een strakke, matte look en een naadloze vloerbekleding, rekening houdend met de grote oppervlakte van de ruimte (1.200 m²). Verder was comfort een andere belangrijke doelstelling, samen met de voordelen van geluidsdemping. Het Sika ComfortFloor-systeem, met zijn uitgebreide kleurenassortiment, bleek een voor de hand liggende keuze. Bovendien sluiten de Sika-systemen eenvoudig aan op de bestaande marmeren vloeren. Dit geeft een verruimend effect en een harmonieuze vloer over de verschillende ruimtes heen.

Plaatsing

Na het schuren en het stofzuigen van de bestaande ondergrond werd een schraaplaag van de Sikafloor-156 aangebracht. Dit is een niet-gesolventeerde epoxyhars. Hierover werd de hoogelastische gietvloer Sikafloor-330 gegoten, bestaande uit een laag VOS polyurethaanhars. Na volledige uitharding werd over het geheel de Sikafloor-305W in twee lagen aangebracht. Dit is een gekleurde watergedragen topcoat. Op die manier krijg je een gladde, matte en slijtvaste afwerking. Deze uitvoering in verschillende lagen zorgt voor een duurzame vloer die makkelijk te reinigen is.

    


GERELATEERDE DOSSIERS