Doorzoek volledige site
26 maart 2013 | JAN DANEELS

Expo 'Architecten en zilver' in Design Museum Gent

Sinds vrijdag loopt in het Design museum Gent de tentoonstelling 'Architecten en Zilver', in samenwerking met Casa Argentaurum en de stad Gent. Je kan er zilveren voorwerpen ontdekken van grote namen als Carlo Scarpa, Andrea Branzi en Zaha Hadid. Nog tot 9 juni toont het museum hoe de fine fleur van de architectuur haar architecturale concepten in miniatuur omzet of net voor onverwachte ideeën kiest.
Sinds vrijdag loopt in het Design museum Gent de tentoonstelling 'Architecten en Zilver', in samenwerking met Casa Argentaurum en de stad Gent. Je kan er zilveren voorwerpen ontdekken van grote namen als Carlo Scarpa, Andrea Branzi en Zaha Hadid. Nog tot 9 juni toont het museum hoe de fine fleur van de architectuur haar architecturale concepten in miniatuur omzet of net voor onverwachte ideeën kiest.Het best gekend in deze context zijn de postmodernistische ontwerpen uit 1983 die door Mendini en tien gerenommeerde collega’s ontworpen werden voor Alessi. Die zilveren realisaties zijn stuk voor stuk miniatuurarchitecturen. In de Tea and Coffee Piazza’s werden architectuur en design, industriële productie en ambachtelijk handwerk met elkaar gecombineerd.

Esthetische nutsvoorwerpen


Ook Branzi is bekend als ontwerper van voorwerpen in zilversmeedwerk. Deze stukken integreren natuurlijke elementen die het nutsvoorwerp een esthetische waarde verlenen. Elk ontwerp verrast door zijn fascinerende vormgeving en is doordrongen van een constructief, materieel en esthetisch onderzoeksysteem.

Van volgende architecten wordt in Gent werk gepresenteerd: Carlo Scarpa, Andrea Branzi, Ettore Sottsass, Paolo Porthogesi, Vico Magistretti, Hans Hollein, Mario Bellini, Mario Botta. De objecten komen uit de collecties van het museum en uit de Verzameling Eddy François & Caroline De Wolf.

Praktische informatie in verband met openingsuren en toegangsprijzen vindt u hier.

GERELATEERDE DOSSIERS