Doorzoek volledige site
Dossier

Platte daken

Alles over de minimale hellingsgraad van een dak

Alles over de minimale hellingsgraad van een dak

28-09-2021 Platte daken blijven aan populariteit winnen. En dat heeft niet alleen te maken met de hedendaagse architectuur, maar evengoed met allerlei technische innovaties. Dankzij verschillende productverbeteringen zijn platte daken vandaag namelijk bijzonder onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Tenminste, als ze op de juiste manier geplaatst zijn. Bij de installatie moet je rekening houden met een aantal cruciale aandachtspunten, waaronder de minimale hellingsgraad.

Therma TR28: isolatieplaat voor verlijmde platte daken

Therma TR28: isolatieplaat voor verlijmde platte daken

31-05-2021 Dakwerkers staan steeds meer onder druk om sneller en beter werk te leveren. Dat is deels te verklaren door de toenemende verstedelijking: hoewel de wereldbevolking vandaag minder snel stijgt dan vroeger, neemt de workload voor de bouwsector niet af. Daarnaast stellen klanten almaar hogere kwaliteitseisen, binnen een erg competitieve markt. Met de Therma TR28 isolatieplaat van Kingspan Insulation profiteren dakdekkers van een installatiegemak en zal het gemakkelijker zijn om aan de markteisen te voldoen.

RENOLIT ALKORPLAN LA dakbaan gecombineerd met een sedum groendaksysteem

RENOLIT ALKORPLAN LA dakbaan gecombineerd met een sedum groendaksysteem

25-02-2021 Een blauw dak, ook wel retentiedak genoemd, koestert ons kostbare water: het slaat water op wanneer het regent en geeft het gecontroleerd terug af. Het concept was oorspronkelijk bedacht voor in steden, in de eerste plaats met de bedoeling geen kostbare grondstoffen verloren te laten gaan, maar vooral ook om de grote toevloed van regenwater af te remmen en bijgevolg wateroverlast te voorkomen. Een problematiek die door de klimaatopwarming en toenemende extreme weersomstandigheden vooral aan de orde is in stedelijke gebieden waar de oppervlakte steeds meer verhard is.

106 resultaten gevonden