Doorzoek volledige site
17 januari 2018

Leislag op een plat dak? Enkele redenen

Vroeger maakte men platte daken UV-bestendig door leislag, fijn gemalen leisteen, boven op het bitumen te strooien. Tegenwoordig zijn bitumineuze APP gemodificeerde dakbanen vanzelf perfect UV-bestendig. Toch kun je ook nu nog omwille van esthetische redenen voor een plat dak met leislagafwerking kiezen.

De voordelen van een plat dak met bitumineuze dakbanen zijn bekend. Een dak met Derbigum-dakbanen zorgt voor een waterdichting met een extreem lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten. Echter, één nadeel van bitumen is dat het er niet zo esthetisch uitziet. Terwijl dat er niet toe doet op het hoogst gelegen dak van je woning, wil je waarschijnlijk wél een aantrekkelijke dakbedekking voor een lager dakgedeelte. Voor wie op zoek is naar een esthetische meerwaarde, is er Derbicolor.

 

Derbicolor FR

Derbicolor FR is een plastomeer-bitumen dakbaan met gekleurde leislag. Ze bestaat uit een samengestelde wapening van glasvlies en niet-geweven polyester (170g/m² ±15% ). In tegenstelling tot andere bitumineuze dakbanen, is Derbicolor FR echter afgewerkt met een gelijkmatige laag gekleurde leischilfers of – granulaten. Die geven aan een plat dak een verfijnde en verzorgde uitstraling.

Het voordeel van Derbicolor ten opzichte van andere daken met leislag, is dat de schilfers of granulaten goed op de dakbaan gehecht zijn. Met deze dakbanen heb je nooit last van losliggende leislag.

 

Kleurenassortiment

Er is keuze uit gekleurde leischilfers in wit, lichtgrijs, en donkergrijs en groene en bourgondisch bruine granulaten. Het voordeel van de witte leislag, misschien niet zo’n evidente keuze, is dat de oppervlakte temperatuur minder hoog oploopt.

De groene dakbaan Derbicolor FR Olivijn biedt een groot extra voordeel. Het groenkleurige olivijn, gebruikt als afwerkingslaag op de dakbedekking, heeft de unieke eigenschap CO2 uit de atmosfeer te absorberen en te neutraliseren.

GERELATEERDE DOSSIERS