Doorzoek volledige site
Dossier

Prefabricatie

Fabrikant circulaire prefabwoningen gaat in zee met Vandersanden

Fabrikant circulaire prefabwoningen gaat in zee met Vandersanden

18-03-2021 Baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse producent van prefabcasco’s IIBO tillen prefabbouwen samen naar een hoger niveau. Ze gaan samenwerken om voortaan keramisch afgewerkte gevels toe te voegen aan de geautomatiseerde productielijn van IIBO. Het project gaat gepaard met een uitbreiding van de fabriekshal van IIBO voor de plaatsing van een volautomatische steenstrippenrobot, het RoboBrick-systeem van Vandersanden.

Prefab betonwanden met volledig afgewerkte keramische gevel

Prefab betonwanden met volledig afgewerkte keramische gevel

21-09-2020 Het Belgische baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse producent van prefab casco’s Spaansen slaan de handen in elkaar om prefab woningen in een stroomversnelling te brengen. Spaansen maakt het al jaren mogelijk om ruwbouw casco’s in een mum van tijd op te bouwen. Nu zet het bedrijf, in partnerschap met Vandersanden, een grote stap vooruit. Voortaan kan Spaansen gevels compleet afgewerkt met keramische baksteenstrips leveren. Deze totaaloplossing krijgt de naam “Gevelklaar” en is mede mogelijk gemaakt door het RoboBrick systeem van Vandersanden.

Brusselse bel-etage revisited

Brusselse bel-etage revisited

30-01-2020 Een perceel tussen twee rijwoningen in een Brusselse woonwijk. Een opdrachtgever wou precies daar een thuis voor zowel zijn gezin als zijn kunstcollectie. Urban Platform formuleerde een origineel en doeltreffend antwoord op dit programma met twee totaal verschillende architecturale logica’s. Met een cruciale rol voor beton waarvan de eigenschappen ten volle benut worden om de ruimte te vergroten en daglicht binnen te trekken zodat het geheel tot leven komt.

Circulair ontwerp- en bouwsysteem Mosard wil volledige bouwketen aan elkaar linken

Circulair ontwerp- en bouwsysteem Mosard wil volledige bouwketen aan elkaar linken

17-01-2020 Bouwen is niet meer betaalbaar, de kranten staan er vol van. Tegelijk is elk leegstaand gebouw letterlijk een afvalberg omdat renoveren volgens de nieuwe eisen onbetaalbaar is. Het traditionele bouwen is met andere woorden helemaal niet aangepast aan evoluties en noden die voortdurend veranderen zoals de vergrijzing en nieuwe gezinsvormen. Het antwoord kan een open en gestandaardiseerd bouwsysteem zijn met herbruikbare elementen. Dat is precies wat architect Ruben Braeken met Mosard heeft ontwikkeld: een bouwplatform met vastliggende componenten waarmee architecten toch alle kanten uit kunnen. Mosard roept architecten en andere bouwpartners dan ook op om via het nieuwe ontwerp- en bouwsysteem samen te werken.

Elegante gevelbekleding voor PEREX 4.0

Elegante gevelbekleding voor PEREX 4.0

06-01-2020 Om het verkeer op Waalse wegen nog slimmer te kunnen managen en voortaan ook de binnenvaart in goede banen te kunnen leiden, onderging verkeerscentrum PEREX in Daussoulx (nabij Namen) een grondige renovatie en uitbreiding. Dit ging gepaard met de realisatie van een gloednieuwe gevel, die volledig uit glas en deels geperforeerde aluminiumpanelen bestaat. Een kolfje naar de hand van Limeparts-Drooghmans, dat alweer een knap staaltje maatwerk afleverde.

Baken met riante binnentuin en indrukwekkende prefabgevel

Baken met riante binnentuin en indrukwekkende prefabgevel

18-12-2019 Op een strategisch gelegen perceel langs de drukke Boerenkrijgsingel in Hasselt werd onlangs de laatste hand gelegd aan Residentie Alba. Niet het zoveelste appartementencomplex met bruine baksteengevels en strikt geordende uitpandige terrassen, maar een hoogwaardig woon- en werkvolume dat een architecturale stempel drukt op de omgeving. De markante gevel getuigt van lef en ambitie, terwijl de weelderige binnentuin de drukte op de ring volledig doet vergeten.

20 resultaten gevonden