Doorzoek volledige site
Dossier

Projectontwikkeling

MALT schrijft nieuw Mechels stadsverhaal op site oude mouterij (sculp[IT], Callebaut Architecten, Jaspers-Eyers)

MALT schrijft nieuw Mechels stadsverhaal op site oude mouterij (sculp[IT], Callebaut Architecten, Jaspers-Eyers)

22-10-2021 Aan het station van Mechelen staat MALT in de steigers, waar ontwikkelaars PSR-CODIC en TERVIA’S-TRIGINTA een energieke mix van wonen, werken en ontspannen  willen realiseren. Zo wordt het een waardevol en levendig stadsdeel voor iedereen. De projectnaam MALT is een eigentijdse knipoog naar ‘Malterie Vandermolen’, de voormalige mouterij die zich vroeger op de huidige Inofer- en Trap-site bevond. Dit grootschalige project moet bijdragen tot de vernieuwing van de Mechelse stationsbuurt. Inmiddels is het openbaar onderzoek afgelopen. De start van de eerste bouwfase is voorzien voor het najaar van 2022. Het masterplan voor MALT is uitgetekend door sculp[IT] architecten. Avantgarden staat in voor de inrichting van de open en groene ruimte. Callebaut Architecten zal het industrieel erfgoed op de site nieuw leven inblazen. 

Toekomst Leuvense Marie Thumas-site aan de Vaart krijgt vorm met ontwerp van KRAS architecten

Toekomst Leuvense Marie Thumas-site aan de Vaart krijgt vorm met ontwerp van KRAS architecten

08-10-2021 De toekomst van de 32.000 vierkante meter grote Marie Thumas-site aan de Leuvense Vaart wordt steeds concreter. De oude conservenfabriek wordt grotendeels gerenoveerd en krijgt binnenin een volledig nieuwe indeling: er komen werkplaatsen en kantoren, aangevuld met horeca, winkels, sport en cultuur. Op die manier moet de site opnieuw een belangrijke economische functie gaan vervullen aan de Vaart. Daarnaast kan je binnenkort opnieuw wonen op Marie Thumas, zowel op het dak van het fabrieksgebouw, als in twee nieuwe woongebouwen. Op vlak van duurzaamheid moet de nieuwe werk- en woonwijk alvast niet onderdoen: de hele site blijft vrij van fossiele brandstoffen door het gebruik van geothermie. Het ontwerp van de site is uitgetekend door de architecten van KRAS architecten, in overleg met de stad Leuven en projectontwikkelaar Revive. MACOBO-STABO staat in voor de stabiliteitsstudie. 

Hasseltse stationsbuurt krijgt opwaardering met b-hive van a2o

Hasseltse stationsbuurt krijgt opwaardering met b-hive van a2o

01-10-2021 Er staat een ambitieus project voor de stationsbuurt in Hasselt in de steigers. Met b-hive wil projectontwikkelaar Mango Projects, in samenspraak met Stad Hasselt, de buurt een tweede jeugd geven en tot de nieuwe ‘place to be’ uitbouwen. De naam b-hive werd niet zomaar gekozen. De site is als een bijenkorf: een dynamische thuishaven. Duurzame energie, betaalbaar wonen, mobiliteit en een focus op groen vormen de pilaren van dit project. Voor het architecturaal ontwerp werd beroep gedaan om het Hasseltse bureau a2o.

Voormalig kasteel Potuit in Gent wordt nieuw woonproject van GAFPA

Voormalig kasteel Potuit in Gent wordt nieuw woonproject van GAFPA

21-09-2021 Het bekende 19de-eeuwse kasteel Potuit  aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg krijgt een nieuwe toekomst. Projectontwikkelaar Istoir realiseert er een woonproject met 27 appartementen, 3 penthouses, 5 kasteelappartementen en in een latere fase nog 18 woningen. Het neoclassicistische monument zelf wordt volledig in zijn oude glorie hersteld. Alle woonunits worden aangesloten op een CO2-neutraal warmtenet waarvoor tot 150 meter diep wordt geboord. Dit project wordt de eerste gasloze wijk in Vlaanderen waarbij een lokale burgercoöperatie – in dit geval Energent - instaat voor de bouw, de financiering én het beheer van het warmtenet. Het ontwerp is van de hand van het Gentse architectenbureau GAFPA en landschapsarchitect Ann Voets,

Brouck'R van Henning Larsen en A2RC blaast De Brouckèreplein in Brussel nieuw leven in

Brouck'R van Henning Larsen en A2RC blaast De Brouckèreplein in Brussel nieuw leven in

09-08-2021 BPI Real Estate en Immobel verkregen onlangs een bouwvergunning voor de ontwikkeling van het Brouck’R-project. De twee projectontwikkelaars zullen de voormalige Allianz-kantoren, die uitkijken op het De Brouckèreplein in Brussel, ombouwen tot een gemengd project dat kantoren, winkels, een hotel, appartementen en studentenkoten combineert.  Het complex werd ontworpen door de Deense architect Henning Larsen en het Brusselse architectenbureau A2RC Architects.

Licht op groen voor The Grand van David Chipperfield Architects in Nieuwpoort

Licht op groen voor The Grand van David Chipperfield Architects in Nieuwpoort

09-08-2021 Het stadsbestuur van Nieuwpoort heeft het licht definitief op groen gezet voor de herbestemming van het voormalige ‘Le Grand Hôtel’ uit 1924, later gekend als de ‘White Residence’. VDD Project Development, ontwikkelaar van historische projecten, koestert grootse ambities voor het historische monument. Samen met het gerenommeerde Londense architectenbureau David Chipperfield Architects en Bureau Bouwtechniek gaat VDD het beschermde monument op een unieke manier restaureren. Het team - waar ook Origin Architecture & Engineering, Arjaan De Feyter, MACOBO-STABO, hp engineers, Mouton en Advice for all deel van uitmaken - voegt zelfs enkele verdwenen belle-époque-elementen opnieuw toe. Zo krijgt ‘The Grand’ voor zijn 100ste verjaardag al zijn grandeur terug en moet het dé architecturale parel aan de Noordzee worden. 

Woonproject Arte Nova van WV Architecten zorgt voor opwaardering Mechelse stationsbuurt

Woonproject Arte Nova van WV Architecten zorgt voor opwaardering Mechelse stationsbuurt

21-06-2021 In de Mechelse stationsbuurt is zonet het startschot gegeven voor de langverwachte bouw van woonproject Arte Nova. Zo’n jaar geleden maakte de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group bekend dat het gebouw - waar lang een meubelzaak te vinden was - plaats maakt voor een nieuw groen woonproject op de hoek van de Hendrik Consciencestraat en het Koning Albertplein. Arte Nova – naar een ontwerp van WV Architecten - krijgt 18 appartementen, twee penthouses, twee commerciële ruimtes, een semi-publieke binnentuin én een dakmoestuin. “Dit alles met oog voor de historische omgeving en architectuur”, luidt het. De uiteindelijke oplevering wordt verwacht in het najaar van 2023.

96 resultaten gevonden