Doorzoek volledige site
Dossier

PV-toepassingen

Zonnepanelen op groendaken: voordelig voor de natuur en het rendement van de panelen

Zonnepanelen op groendaken: voordelig voor de natuur en het rendement van de panelen

01-12-2020 Het plaatsen van zonnepanelen op groendaken wint gestaag aan populariteit. De combinatie van een groendak en zonnepanelen biedt naast de gekende ecologische voordelen van het groendak  ook een aantal belangrijke economische pluspunten. Aangezien het groendak de dakdichting beschermt tegen UV, ozon en hoge temperaturen in de zomer, zal de levensduur ervan gevoelig verlengd worden – renovatie van de dakdichting na 20 à 30 jaar is dus niet nodig.  Het rendement van zonnepanelen ligt ook hoger op een groendak in vergelijking  met een traditionele installatie. Het voordeel van de ZinCo solartoepassingen is dat de dragers van de panelen integraal deel uitmaken van het groendak waarbij het substraat van de beplantingen voor de  nodige ballast zorgt. Er komt dus geen enkele doorboring van de waterdichting aan te pas.

Geluidsschermen met geïntegreerde zonnepanelen tonen hun grote energiepotentieel

Geluidsschermen met geïntegreerde zonnepanelen tonen hun grote energiepotentieel

20-11-2020 Onderzoekers van Universiteit Hasselt en imec bouwen binnen de samenwerking van EnergyVille een 13 meter lange proefopstelling van geluidsschermen met geïntegreerde zonnecellen. Een jaar lang zullen ze de energieopbrengst en stabiliteit van de panelen monitoren. “Hiermee tonen we aan publiek, industrie en investeerders dat deze technologie haalbaar is langs onze autowegen en fietspaden”, zegt prof. dr. Michaël Daenen (UHasselt/EnergyVille). “De mogelijkheden zijn eindeloos in het verstedelijkte Vlaanderen en bieden heel wat kansen aan de energie- en bouwsector”, vult gedeputeerde van Economie Tom Vandeput aan.

650.000 zonnepanelen op sociale woningen

650.000 zonnepanelen op sociale woningen

02-11-2020 Op maandag 26 oktober ondertekenden 44 Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s) de oprichtingsakte van de coöperatieve vennootschap ASTER, een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH). De SHM’s willen actief en structureel bijdragen aan een beter klimaat en de strijd aangaan met energiearmoede. Met een investering van 231 miljoen euro over 4 jaar worden 647.767 zonnepanelen op 58.433 gebouwen geïnstalleerd, goed voor een productie van 207 286 MWh per jaar. 

De digitale meter: bewust omgaan met energie én minder betalen

De digitale meter: bewust omgaan met energie én minder betalen

08-10-2019 “De digitale meter is een zegen voor de consument” zegt Christophe Debrabander, Business Development Manager voor Itho Daalderop.  Volgens deze producent van duurzame verwarmings-, warm water-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen zal je dankzij ‘smart’ gebruik beter af zijn met de digitale meter.  Het is duidelijk dat je dankzij IthoDaalderop niet ongerust moet zijn over de opvolger van de terugdraaiende teller.

79 resultaten gevonden