Doorzoek volledige site
05 april 2017

Thermoslate: energie met natuurleien

Illustratie | Cupa Pizarras
Illustratie | Cupa Pizarras

THERMOSLATE, een product van Cupa Pizarras, combineert natuurleien en thermische zonnecollectoren in één systeem. De leien capteren zonnewarmte en geven het door aan de onderliggende collectoren. Deze energie kan ingezet worden voor warm huishoudelijk water. 

De THERMOSLATE-collectoren zijn niet zichtbaar eens de installatie voltooid is. De thermische panelen kunnen op elk type dakbedekking of gevel geïntegreerd worden en zijn met elk accumulatie- en verdeelsysteem compatibel.

 

Tot 50l warm water per dag

Daarnaast is het een efficiënt systeem: een vierkante meter THERMOSLATE kan tot 50 liter water verwarmen per dag. Leistenen laten geen water door, zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, gaan lang mee en kunnen warmte opslaan.

Het zijn allemaal voordelen van leistenen die met THERMOSLATE opnieuw worden uitgevonden om bij te dragen tot een natuurlijk gebruik van zonne-energie.

 

Duurzaam & eenvoudig in hergebruik

Het vervaardigingsproces van leien is bovendien een eenvoudig proces waarvoor geen grote ovens noch chemische producten nodig zijn, in tegenstelling tot sommige alternatieven. Daardoor ligt de luchtvervuiling, het water- en energieverbruik bij het produceren van natuurleien vrij laag. Het systeem wordt bevestigd met schroeven of met haken, waardoor hergebruik wordt vereenvoudigd.

GERELATEERDE DOSSIERS