Doorzoek volledige site
Dossier

PXL-MAD School of Arts

Grote aandacht voor duurzaamheid in nieuw schoolgebouw PXL-MAD

Grote aandacht voor duurzaamheid in nieuw schoolgebouw PXL-MAD

03-06-2021 Het nieuwe schoolgebouw van PXL-MAD is niet alleen een architecturaal hoogstandje,  ook op vlak van duurzaamheid werd de lat hoog gelegd in de Hasseltse kunstenschool. Voor de implementatie van al die duurzame technieken kon a2o-architecten rekenen op de hulp van boydens engineering. In de derde aflevering van onze architectura.be podcast lieten Wim Dieltjens van boydens  engineering en Wout Sorgeloos van a2o-architecten hun licht schijnen op de duurzame aspecten van de gloednieuwe kunstenschool aan de Elfde Liniestraat.

Ambachtelijke ringovenstenen van Wienerberger sieren voorgevel PXL MAD

Ambachtelijke ringovenstenen van Wienerberger sieren voorgevel PXL MAD

29-10-2020 Niet alleen in het nieuwe schoolgebouw van PXL MAD is er plaats voor kunst. Ook in de architectuur schenkt a2o-architecten aandacht aan artisanaal werk. Zoals je al kon vernemen in de podcast die architectura.be maakte over PXL MAD is de voorgevel van de kunstschool opgebouwd uit ambachtelijk vervaardigde bakstenen van bouwmaterialenproducent Wienerberger. De stenen werden geproduceerd in de kolengestookte ringoven van hun fabriek in Maaseik. Dat artisanale productieproces maakt ze stuk voor stuk uniek.

PXL-MAD (a2o): “Een mooie mix tussen een traditionele schoolomgeving en een atelier”

PXL-MAD (a2o): “Een mooie mix tussen een traditionele schoolomgeving en een atelier”

06-10-2020 Sinds februari kunnen de studenten van PXL-MAD genieten van hun nieuwe schoolgebouw op campus Elfde Linie. In opdracht van Hogeschool PXL ontwierp a2o-architecten een opvallend sober gebouw met veel open ruimtes die de verschillende ateliers met elkaar verbinden. Samen met partners Wienerberger en Boydens Engineering maakte het Hasseltse architectenbureau er ook een artistiek en duurzaam gebouw van. In de derde aflevering van architectura.be Podcast spraken we met Wout Sorgeloos, die samen met zijn collega's bij a2o-architecten het ontwerp tekende en Ben Lambrechts, fiere opdrachtgever en directeur van PXL Hogeschool. In de podcast laten ook Rudi Gorissen van baksteenfabrikant Wienerberger en Wim Dieltjens van  boydens engineering hun licht schijnen op respectievelijk de opmerkelijke ringovensteen en de aandacht voor duurzaamheid. De podcast kan je hier beluisteren. 

Podcast: PXL-MAD, School of Arts

Podcast: PXL-MAD, School of Arts

24-08-2020 Een museum als school, een school als museum. In de derde aflevering van architectura.be Podcast nemen we de gloednieuwe PXL-MAD, School of Arts in Hasselt onder de loep. Een opmerkelijk  gebouw dat de kunstafdeling van PXL Hogeschool huisvest. Een project waarin kunst, ambacht en duurzaamheid hand in hand gaan en waarover architectura.be een gesprek had met Wout Sorgeloos. Hij was samen met zijn collega’s van a2o architecten verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. 

Kersverse kunstencampus siert Hasseltse hogeschool (a2o architecten)

Kersverse kunstencampus siert Hasseltse hogeschool (a2o architecten)

27-04-2020 Langs de Grote Ring in Hasselt prijkt sinds kort een nieuw campusgebouw: de PXL-MAD School of Arts. Het langgerekte complex met torenvolume is ontworpen door a2o architecten, bestrijkt een oppervlakte van 7.300 m² en huisvest aanpasbare leer- en werkomgevingen voor de kunst- en informaticaopleidingen van Hogeschool PXL. In een tweede fase, waarvan de exacte timing nog niet vastligt, zal er centraal op de site ook nog een 41,5 meter hoge toren met een studentenhotel worden opgetrokken – het eerste van zijn soort in België.