Doorzoek volledige site
Dossier

Retail en winkels

Abscis Architecten blaast winkelcomplex in Gentse Veldstraat nieuw leven in

Abscis Architecten blaast winkelcomplex in Gentse Veldstraat nieuw leven in

29-09-2020 Abscis Architecten blaast een verouderd winkelcomplex in een historisch pand in de Gentse Veldstraat nieuw leven in met vernieuwde winkelruimtes en een hotel. Met dit project bieden de ontwerpers een antwoord op de gedeelde ambitie met eigenaar en de stad om alle ruimten boven de winkels in de Gentse winkelstraten te activeren om zo de leegstand boven de winkelpanden aan te pakken en een grote mix van functies te bekomen.

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Nieuwe doe-het-zelfzaak noopt tot inventieve inbreiding

Nieuwe doe-het-zelfzaak noopt tot inventieve inbreiding

28-08-2019 Een grote doe-het-zelfzaak wilde een nieuwe winkel bouwen langs een typisch Vlaamse straat met lintbebouwing. Geen makkelijke oefening voor Polygoon Architectuur: de bouwvoorschriften lieten slechts 40% bebouwing toe en er moest rekening worden gehouden met de noden van de aangrenzende supermarkt. Er werd gekozen om de lintbebouwing radicaal te doorbreken. Het pand werd ingebreid middenin het bestaande bouwblok als een slangvormig tetrisblok.

Westland Shopping Center in Anderlecht neemt een nieuwe start

Westland Shopping Center in Anderlecht neemt een nieuwe start

29-11-2018 Het shoppingcenter onderging sinds zijn bouw in 1972 geen belangrijke veranderingen. Voor AG Real Estate, de voornaamste eigenaar van de site, werd het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Het winkelcentrum moet volgens de ontwikkelaar de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd kunnen bieden, zowel wat betreft het commerciële aanbod als de binnen- en buiteninrichting. Het centrum moet resoluut een hedendaagse koers varen en inzetten op een familiale en gezellige winkelervaring onder het motto 'Live, Shop, Play'. AG Real Estate sloeg de handen in elkaar met DDS+. Het architectenbureau sleepte al nominaties in de wacht voor de MIPIM Awards en het World Architecture Festival met het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi.

37 resultaten gevonden